Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Καθοριστική για την εμπορική διαμάχη με την Κίνα η συνάντηση Trump – Xi στις 28/6

Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Καθοριστική για την εμπορική διαμάχη με την Κίνα η συνάντηση Trump – Xi στις 28/6
O υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ σημείωσε πως η εμπορική διαμάχη με την Κίνα βρισκόταν σε παρόμιο σημείο τον Δεκέμβριο του 2018
Πολλά κοινά σημεία με την κατάσταση, που επικρατούσε στο παγκόσμιο εμπόριο τον Δεκέμβριο του 2018, διαπιστώνει ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Steven Mnuchin, εν όψει της συνάντησης του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump με τον Κινέζο ομόλογό του Xi Jinping στα τέλη Ιουνίου. 
Μιλώντας στο Reuters, o υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ σημείωσε πως η εμπορική διαμάχη με την Κίνα βρισκόταν σε παρόμιο σημείο τον Δεκέμβριο του 2018 , όταν οι Trump και Xi συναντήθηκαν στο περιθώριο μιας συνόδου κορυφής των G20, με μια αύξηση των αμερικανικών δασμών σε αξίας εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων κινεζικά προϊόντα.
Καθώς πλησιάζει η φετινή Σύνοδος των G20 στις 28 και 29 Ιουνίου στην Οσάκα, ο Trump ετοιμάζεται να ξεκινήσει να εφαρμόζει δασμούς 25% για όλες σχεδόν τις κινεζικές εισαγωγές που μέχρι στιγμής δεν έχουν επηρεαστεί από τον εμπορικό πόλεμο των δύο χωρών.
Τον Δεκέμβριο του 2018 είχε αποφασιστεί η νέα πολιτική δασμών αλλά ως αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων των δύο πλευρών στο Μπουένος Άιρες συμφωνήθηκε να μην αυξηθούν, επισήμανε ο Mnuchin.   
Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα προέκυπτε παρόμοιο αποτέλεσμα από τη συνάντηση στην Οσάκα - o Trump συμφώνησε να αποφύγει τους δασμούς κατά την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων - ο Mnuchin δήλωσε: «Αυτή είναι απόφαση του προέδρου».
Ο Trump έχει δηλώσει ότι θα αποφασίσει εάν θα αυξήσει τους δασμούς μετά τη συνάντηση με τον Xi.
Η σύνοδος κορυφής του Μπουένος Άιρες άνοιξε το δρόμο για πέντε μήνες συνομιλιών με σκοπό να τερματιστεί ένας αδυσώπητος εμπορικός πόλεμος μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης