Οι ολέθριες συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών - Επίσημη σκοπιανή ιστοσελίδα χρησιμοποιεί τον όρο «Μακεδονία» για τουριστική προβολή

Οι ολέθριες συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών -  Επίσημη σκοπιανή ιστοσελίδα χρησιμοποιεί τον όρο «Μακεδονία» για τουριστική προβολή
Ορατές οι αρνητικές επιπτώσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών
Οι ολέθριες συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών  αναδεικνύονται διαρκώς από την προκλητικότητα των Σκοπίων, που αξιοποιούν τις επαίσχυντη αυτή διπλωματική πράξη προς ίδιον όφελος.  
Επίσημη σκοπιανή ιστοσελίδα επιχειρεί να προσελκύσει τουρίστες και επισκέπτες στη Βόρεια Μακεδονία για τη θερινή περίοδο, χρησιμοποιώντας τον όρο Μακεδονία και δικαιώνοντας όλους όσοι, διατράνωναν πως ο συγκεκριμένος γεωγραφικός προσδιορισμός θα απαλειφθεί και μάλιστα σύντομα.
Αξίζει να τονιστεί, πως δεν πρόκειται για μία οποιαδήποτε ιστοσελίδα αλλά τον επίσημο τουριστικό ιστότοπο της Βόρειας Μακεδονίας.
Επίσης, πρέπει να σημειωθεί πως στη γενική περιγραφή της χώρας, δεν υπάρχει καμία αναφορά στη σύνθετη ονομασία που συμφωνήθηκε στις Πρέσπες.
Η ΝΔ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για το μείζον αυτό ζήτημα.
«Η προκλητική και θρασύτατη χρήση του όρου ''Μακεδονία'' από επίσημη ιστοσελίδα των Σκοπίων και μάλιστα για την τουριστική προβολή της γειτονικής χώρας, δικαιώνει με τον χειρότερο τρόπο την πρόβλεψη της ΝΔ
Ότι μετά  την απαράδεκτη υποχώρηση της κυβέρνησης Τσίπρα να παραδώσει άνευ όρων στους γείτονες τη δήθεν ''μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα'', ο όρος ''Βόρεια'' απλά θα εκφυλιστεί και θα ξεχαστεί.
Η κυβέρνηση οφείλει να αντιδράσει άμεσα.
Οι λίγες ημέρες που της απομένουν στην εξουσία δεν της συγχωρούν κανένα άλλοθι αδράνειας», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Υπουργείο Εξωτερικών προς ΝΔ: Όλη η υφήλιος αποκαλεί τη γείτονα χώρα Βόρεια Μακεδονία

«Η Νέα Δημοκρατία επιλέγει για μια ακόμα φορά να γίνει ουρά των κίτρινων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που στηρίζουν την πολιτική της» τονίζει το γραφείο Τύπου του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου σε ανακοίνωση του, με αφορμή δημοσιεύματα εφημερίδων αλλά και ρεπορτάζ τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών σχετικά με τη Βόρεια Μακεδονία.
«Επιλέγει να αγνοεί για προφανείς λόγους μικροπολιτικής εκμετάλλευσης το γεγονός ότι όλη η υφήλιος αποκαλεί τη γείτονα χώρα Βόρεια Μακεδονία, ότι αυτή έχει αλλάξει εκατοντάδες ονομασίες θεσμών και κτηρίων ώστε να αντιστοιχούν στη νέα ονομασία και συνεχίζει, και ότι ήδη από τις 15 Μαΐου έχει ανακοινώσει ότι πρόκειται να αλλάξει η τουριστική της εκστρατεία για να είναι σύμφωνη με τη νέα της ονομασία» επισημαίνει και προσθέτει:
«Και όλα αυτά σε πλήρη αντίθεση με την εποχή κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας όπου η γειτονική χώρα χρησιμοποιούσε κατά κόρον την τότε συνταγματική της ονομασία και σε  διεθνές  επίπεδο, ενώ στην καλύτερη περίπτωση χρησιμοποιούσε την προσωρινή ονομασία Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, μια  ονομασία  δηλαδή όπου ο επιθετικός προσδιορισμός ήταν στη "Δημοκρατία" και όχι στη λέξη "Μακεδονία"».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS