Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σβίγκου: Η εσωστρέφεια σταματά και βγαίνουμε στην αντεπίθεση με το έργο και το πρόγραμμά μας

Σβίγκου: Η εσωστρέφεια σταματά και βγαίνουμε στην αντεπίθεση με το έργο και το πρόγραμμά μας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δεν θέλει καμία ρύθμιση της αγοράς εργασίας», τόνισε η Ρ. Σβίγκου
«Η εσωστρέφεια σταματά και βγαίνουμε στην αντεπίθεση με το έργο και το πρόγραμμά μας.
Κι αυτό θα το κάνουμε τόσο με πίστη στις δυνάμεις μας και στις ιδέες μας, όσο και με αυτοπεποίθηση ότι στο τέλος, στις 7 Ιουλίου οι πολίτες θα επιλέξουν εκείνο το σχέδιο το οποίο με ασφάλεια και με προοπτική θα διασφαλίσει την πορεία της χώρας μας», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ρ. Σβίγκου.
Η κ. Σβίγκου σε συνέντευξή της στον REAL FM  επεσήμανε ότι μετά το αρνητικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, «υπήρξε μια συζήτηση και στα όργανα του κόμματος, αποτιμήσαμε τους λόγους για τους οποίους θεωρούμε ότι υπήρξε αυτό το αποτέλεσμα, τι πήγε λάθος, τι πρέπει να διορθωθεί».
Ξεκαθάρισε ότι «τα μέτρα τα οποία ανακοινώθηκαν πριν από τις ευρωεκλογές ήταν πλήρως κοστολογημένα, εντός του δημοσιονομικού χώρου που υπάρχει για τις επόμενες χρονιές».
Σημείωσε δε, πως «αυτό που έχουμε εμείς τονίσει από την προηγούμενη βδομάδα, βλέποντας και την έκθεση της Κομισιόν και τα διάφορα δημοσιεύματα τα οποία τη συνόδευσαν και τη συνοδεύουν, είναι ότι, μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, έχει ανοίξει η όρεξη σε ακραίους κύκλους και εντός και εκτός της Ελλάδας να αμφισβητήσουν όσα έχει πετύχει η κυβέρνηση μέχρι σήμερα και όσα σκοπεύουμε να διασφαλίσουμε για τη χώρα την επόμενη τετραετία εφ’ όσον ξαναείμαστε κυβέρνηση.
Αυτό είναι νομίζω εμφανές σε όλους όσοι διαβάζουν και την ελληνική και την ξένη ειδησεογραφία αλλά και όσους ακούν τις τελευταίες προγραμματικές θέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη».
«Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για παράδειγμα, και τα στελέχη της ΝΔ αναφέρονται σε ένα προς πέντε, για την αναλογία αποχωρήσεων και προσλήψεων στο δημόσιο, εμένα δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση ότι πλέον από κύκλους της Κομισιόν βγαίνουν επιθετικές διατυπώσεις σχετικά με απολύσεις, για παράδειγμα συμβασιούχων του δημοσίου, κάτι το οποίο ποτέ δεν είχε ξαναμπεί τα τελευταία χρόνια στην ατζέντα», πρόσθεσε η κ. Σβίγκου.
Σχολιάζοντας το ότι ο κ. Μητσοτάκης πρόσφατα διέψευσε ότι θα κάνει η ΝΔ απολύσεις αν είναι κυβέρνηση την επόμενη μέρα, είπε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνολικά η ομάδα που κοιτάζει το πρόγραμμα της ΝΔ θα πρέπει κάποια στιγμή να μας εξηγήσει από πού ακριβώς θα προκύψει η μείωση των δαπανών, την οποία είχε εξαγγείλει η Ν.Δ., τη μείωση των δημοσίων δαπανών που έχουν εξαγγείλει».
Χαρακτήρισε ως αντιφατικό το γεγονός ότι στήνεται από τον αντιπολιτευόμενο Τύπο και από την αξιωματική αντιπολίτευση ένα αφήγημα καμένης γης, παρά το γεγονός ότι τα αποθεματικά της κυβέρνησης είναι τεράστια, τα ταμεία είναι γεμάτα με πάνω από 30 δις.
Μεταξύ άλλων, η κ. Σβίγκου ανέφερε πως «μας κατηγορούν για μια σειρά πραγμάτων και ταυτόχρονα προετοιμάζουν το έδαφος και αναζητούν δικαιολογίες, μέσα από το επιχείρημα, το κατασκεύασμα θα έλεγα, περί καμένης γης, ώστε να υλοποιήσουν μια σκληρή μνημονιακή πολιτική, ένα σκληρό μνημονιακό πρόγραμμα, εφ’ όσον γίνονταν ποτέ κυβέρνηση.
Γι αυτόν ακριβώς το λόγο και ο πρωθυπουργός πριν από δύο μέρες στις δηλώσεις του επιβεβαίωσε ως πραγματικό τον κίνδυνο να παρθούν πίσω όλα όσα έχει καταφέρει η κυβέρνηση τα προηγούμενα χρόνια και να γυρίσουμε πίσω σε μια μαύρη μνημονιακή εποχή την οποία την έχουμε αφήσει πίσω».
Όπως είπε, «δεν πρόκειται για ένα αφήγημα το οποίο αυτή τη στιγμή αναζητά ο ΣΥΡΙΖΑ», αλλά για «μια πραγματικότητα την οποία κανένας δεν μπορούσε να την αμφισβητήσει και την οποία την βλέπουμε διαβάζοντας όλη την προηγούμενη βδομάδα όλα τα δημοσιεύματα αλλά και ακούγοντας όλα τα στελέχη της Ν.Δ. τα οποία προσπαθούν να μας πείσουν ότι η χώρα αντιμετωπίζει προβλήματα.
Την ίδια στιγμή που όλοι αναγνωρίζουν και εκτός της χώρας τα τεράστια βήματα που έχουν γίνει ως προς τη μείωση της ανεργίας, ως προς την ανάπτυξη και το ότι ποτέ ξανά η χώρα μας τα τελευταία 8 χρόνια δεν έχει υπάρξει σε καλύτερη κατάσταση και ποτέ δεν βρισκόταν στη θέση που βρίσκεται σήμερα να σχεδιάζει το μέλλον της με ασφάλεια για την επόμενη τετραετία».
Αναφερόμενη στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, το οποίο θα παρουσιαστεί αύριο από τον Α. Τσίπρα, τόνισε ότι σε αυτό «δίνεται μεγάλη έμφαση τόσο στις νέες θέσεις εργασίας και στην αύξηση των μισθών, στην παραγωγή του πλούτου και στη δίκαιη διανομή του, όσο και σε στοχευμένες φοροελαφρύνσεις ώστε η αγορά πραγματικά να αντιληφθεί τις θετικές επιπτώσεις της βελτίωσης των οικονομικών δεικτών».
«Τέσσερις άξονες θα πρέπει να περιμένετε και βέβαια την εξειδίκευσή τους μέσα από μετρήσιμους στόχους, όπως σας είπα πριν για νέες θέσεις εργασίας με αυξημένους μισθούς γιατί σε εμάς δεν είναι απλώς το επίκεντρο της πολιτικής μας οι νέες θέσεις εργασίας και η περαιτέρω μείωση της ανεργίας –η οποία να σημειώσω ότι έχει μειωθεί κατά 8%- αλλά έχει σημασία και το πώς από αυτή την ανάπτυξη και απ’ αυτές τις νέες θέσεις εργασίας επωφελούνται οι εργαζόμενοι, γιατί δεν θέλουμε δουλειές των 300, 400 ευρώ, όπως ενδεχομένως θέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης», συμπλήρωσε.
Ακόμη, η κ. Σβίγκου κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «δεν θέλει καμία ρύθμιση της αγοράς εργασίας».
Τέλος, για τα λεγόμενα ρουσφέτια στη Βουλή, με τους διορισμούς ημετέρων και θυγατέρων, ανέφερε ότι «απαντήθηκε μέσα από την απόφαση του Πρωθυπουργού σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Βουλής ώστε να σταματήσει πλήρως αυτή η διαδικασία των μετατάξεων», αλλά και ότι «πρέπει να γίνει μια ειλικρινής συζήτηση και το επόμενο διάστημα, όχι μόνο με βάση τη νομιμότητα τι συμβαίνει αλλά και με βάση ηθικούς κανόνες».
«Δεν έχουμε δει απάντηση από τον κ. Τραγάκη, δεν έχουμε δει απάντηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Δεν είδαμε τη στάση ευθιξίας που ακολουθήθηκε από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να την ακολουθούν από τη ΝΔ», πρόσθεσε η κ. Σβίγκου.
Τέλος, σε ερώτηση για το αν θα είναι υποψήφια, απάντησε «ο καθένας και η καθεμιά από μας θα είναι υποψήφιος η υποψήφια ή θα προσφέρει από άλλες θέσεις εκεί που θα αποφασίσει συλλογικά το κόμμα.
Έτσι λειτουργούμε στην αριστερά και έτσι θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε για να είμαστε πιο αποτελεσματικοί».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης