Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Ένας εμπορικός πόλεμος θα σήμαινε παγκόσμια οικονομική κρίση

tags :
Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Ένας εμπορικός πόλεμος θα σήμαινε παγκόσμια οικονομική κρίση
Η οικονομική ανάπτυξη σε Γαλλία, Γερμανία έχει επιβραδυνθεί λόγω της εμπορικής αντιπαράθεσης  ΗΠΑ – Κίνας

Την θέση ότι ένας εμπορικός πόλεμος θα σήμαινε μια νέα παγκόσμια οικονομική κρίση διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Bruno Le Maire, ο οποίος υποστήριξε πως το πλήγμα θα ήταν μεγάλο για την γαλλική και την ευρωπαϊκή οικονομία.
Ο Le Maire υποστήριξε πως η ευρωπαϊκή οικονομία ήδη έχει κακές επιδόσεις, αναφέροντας πως η οικονομική ανάπτυξη σε Γαλλία και Γερμανία επιβραδύνθηκε λόγω της εμπορικής αντιπαράθεσης ΗΠΑ – Κίνας.
"Εάν η εμπορική αντιπαράθεση ΗΠΑ - Κίνας συνεχίσει να επιτείνεται, τότε ίσως έχουμε μια άμεση και πολύ αρνητική επίδραση σε όλο τον κόσμο, και ειδικά στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη" υποστήριξε μιλώντας στο CNBC ο ΥΠΟΙΚ της Γαλλίας, επισημαίνοντας πως η "μάχη" των δασμών έχει ήδη επηρεάσει πολλές άλλες χώρες εκτός των ΗΠΑ και της Κίνας.
"Δεν έχουμε τους ρυθμούς ανάπτυξης που θα είχαμε λόγω της εμπορικής αντιπαράθεσης ΗΠΑ - Κίνας.
Θέλω να είμαι ξεκάθαρος, ένας εμπορικός πόλεμος θα σήμαινε μια οικονομική κρίση σε όλο τον κόσμο, και ειδικά στην Ευρώπη" υποστήριξε ο Le Maire, ο οποίος επικαλέστηκε την τοποθέτηση του ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ, Steven Mnuchin ότι οι ΗΠΑ θέλουν να αποφύγουν έναν εμπορικό πόλεμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης