Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Απολύτως επικίνδυνη πολιτική της ΝΔ για την οικονομία - Οι ευρωεκλογές δεν κρίνουν ποιος θα κυβερνήσει

Τζανακόπουλος: Απολύτως επικίνδυνη πολιτική της ΝΔ για την οικονομία - Οι ευρωεκλογές δεν κρίνουν ποιος θα κυβερνήσει
«Οι ευρωεκλογές είναι σημαντική μάχη, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που προσδιορίζουν το αποτέλεσμα, ωστόσο δεν κρίνεται εκεί το ποιος και πώς θα κυβερνήσει» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Επικίνδυνη χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, την πολιτική της ΝΔ για την οικονομία τονίζοντας ότι υπάρχει κίνδυνος να επιστρέψει η χώρα σε μνημονιακή συνθήκη.
Ο κ. Τζανακόπουλος μιλώντας στον ANT1 εξήγησε τη θέση του για την επικίνδυνη πολιτική της ΝΔ: «Οι φοροελαφρύνσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι στοχευμένες και αφορούν την πλειοψηφία των πολιτών. Η ΝΔ στο πρόγραμμά της αναφέρει μείωση 8% του συντελεστή φορολογίας των επιχειρήσεων.
Αυτό μεταφράζεται σε ένα κόστος 2 - 2,5 δισ. ευρώ, το οποίο θα σημάνει τίναγμα στον αέρα του προϋπολογισμού.
Στην πραγματικότητα, η πρόθεση αυτή της ΝΔ κρύβει μία πολιτική που θα καλύψει το κενό.
Και δεν υπάρχει άλλος τρόπος από την περικοπή των δαπανών που είναι όμως ανελαστικές, καθώς οριακή δυνατότητα για μείωση υπάρχει».

Οι ευρωεκλογές δεν κρίνουν ποιος θα κυβερνήσει

Όσον αφορά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών τόνισε πως «μας δίνει το μήνυμα να μελετήσουμε τα στοιχεία, να αναστοχαστούμε και να διαπιστώσουμε πού σφάλαμε.
Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί στη ζωή είναι να μην αλλάζεις» και συμπλήρωσε: «Οι ευρωεκλογές είναι σημαντική μάχη, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που προσδιορίζουν το αποτέλεσμα, ωστόσο δεν κρίνεται εκεί το ποιος και πώς θα κυβερνήσει».
Όπως επισήμανε, στις ευρωεκλογές εκφράστηκε δυσαρέσκεια στην κυβέρνηση και «αυτό είναι εύλογο, καθώς η κυβέρνηση εφάρμοσε ένα πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής που ήλθε να σωρρεύσει επιπλέον βάρη σε μία κουρασμένη κοινωνία, παρότι ήταν πολύ πιο ήπιο από τα δύο προηγούμενα προγράμματα.
Εμείς κρατήσαμε όρθια την κοινωνία με πολιτικές στήριξης της πλειοψηφίας και θα καταγραφεί ιστορικά μία πολύ μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης ότι έβαλε τέλος στα μνημονιακά προγράμματα».

Οι τέσσερις πυλώνες του προγράμματος της επόμενης τετραετίας

Για το πρόγραμμα της επόμενης τετραετίας, το οποίο θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απόψε το βράδυ, είπε ότι είναι ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες και βασίζεται σε τέσσερις πυλώνες:
- Ο πρώτος πυλώνας αφορά την εργασία και προβλέπει ότι θα δημιουργηθούν νέες και ποιοτικές θέσεις εργασίας με αυξημένους μισθούς.
- Ο δεύτερος πυλώνας αφορά το φορολογικό σχέδιο της κυβέρνησης με στοχευμένες φοροελαφρύνσεις.
Θα πολλαπλασιαστούν μέσα στα επόμενα χρόνια.
- Ο τρίτος πυλώνας αφορά το αποτελεσματικότερο κράτος.
- Ο τέταρτος πυλώνας αφορά το κοινωνικό κράτος, την υγεία, την παιδεία, την πρόνοια όπου έχει σημειωθεί ήδη σημαντική πρόοδος.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης