Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΣΕΒ: Οι αλλαγές στο καταστατικό που θα προταθούν στη Γενική Συνέλευση στις 18/6

tags :
ΣΕΒ: Οι αλλαγές στο καταστατικό που θα προταθούν στη Γενική Συνέλευση στις 18/6
Στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ θα μιλήσει και ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας
Αλλαγές στο καταστατικό του ΣΕΒ που αποτυπώνουν την επιλογή του Συνδέσμου να δώσει βαρύτητα στη βιομηχανία, τις εξαγωγές και την περιφερειακή ανάπτυξη θα κληθούν να εγκρίνουν τα μέλη του συνδέσμου στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιουνίου στο Μέγαρο Μουσικής με βασικό Θέμα: «Το Αύριο Σήμερα - Για την Ελλάδα των άξιων και των αξιών».
Σημειώνεται ότι στην απογευματινή εκδήλωση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης, την οποία θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ομιλητής θα είναι ο πρόεδρος της BUSINESSEUROPE, Pierre Gataz, ενώ στην πρωινή συνεδρίαση θα μιλήσει στα μέλη του ΣΕΒ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σε ό,τι αφορά το καταστατικό, με βάση τις προτεινόμενες αλλαγές:

- Θα διευρυνθεί η σύνθεση του ΔΣ του ΣΕΒ από 20 σε 25 μέλη, με τη δημιουργία μη αιρετών θέσεων που θα δοθούν στους 5 περιφερειακούς Βιομηχανικούς Συνδέσμους Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος (ΣΒΘΚΕ), Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδος (ΣΕΒΠΔΕ), Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς (ΣΒΑΠ), Θεσσαλικών Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ), Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας (ΣΒΣΕ), καθώς και σε εξαγωγικό Φορέα.
- Θα θεσμοθετηθούν και τρία νέα, μόνιμα Συμβουλευτικά Όργανα Διοίκησης του ΣΕΒ. Ειδικότερα, συστήνονται Συντονιστικό Συμβούλιο Περιφερειακών και Τοπικών Οργανώσεων, Συμβούλιο Βιομηχανίας και Συμβούλιο Εξαγωγών.

Στο πλαίσιο της απογευματινής εκδήλωσης της Συνέλευσης θα παρουσιαστούν επιτυχημένα παραδείγματα επιχειρήσεων και της Κοινωνίας των Πολιτών από τους ανθρώπους που τα δημιούργησαν ενώ θα σχολιαστούν από τους εκπροσώπους δύο διαφορετικών γενεών, τον κ. Θεοδόση Π. Τάσιο, Ομ. Καθ. ΕΜΠ, και την 18χρονη Μαρία Κοκάλα, απόφοιτη του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης