Ελλάκτωρ: Σε διαπραγματεύσεις με ενδιαφερόμενους αγοραστές για το ποσοστό στην Elpedison

Ελλάκτωρ: Σε διαπραγματεύσεις με ενδιαφερόμενους αγοραστές για το ποσοστό στην Elpedison
Η Ελλάκτωρ σημειώνει ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με ενδιαφερόμενους υποψήφιους αγοραστές για την πώληση του ποσοστού συμμετοχής της στην Elpedison
Σε διαπραγματεύσεις με ενδιαφερόμενους υποψήφιους αγοραστές για την πώληση του ποσοστού συμμετοχής της στην Elpedison βρίσκεται η Ελλάκτωρ, όπως γνωστοποίησε σήμερα (10/6/2019) η εταιρεία, με αφορμή δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού και έντυπου Τύπου.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι, σύμφωνα με την πάγια τακτική της, όταν και εφόσον συντρέχει πληροφορία επαρκώς συγκεκριμένη η δημοσιοποίηση της οποίας εύλογα αναμένεται να επηρεάσει την πορεία των μετοχών της, προβαίνει η ίδια υπεύθυνα και αρμοδίως στη γνωστοποίησή της.


Τι ανέφερε νωρίτερα το bankingnews.gr:

Στην κοινοπραξία ΕΛΠΕ - Edison μεταβιβάζει τη συμμετοχή του στην Elpedison ο όμιλος Ελλάκτωρ

«Κλείδωσε», σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία ανάμεσα στον όμιλο Ελλάκτωρ και την κοινοπραξία των ΕΛΠΕ - Edison για την εξαγορά του 22,74% που κατείχε ο πρώτος στην εταιρία Elpedison.
Με την εξαγορά, η κοινοπραξία θα αυξήσει πλέον το ποσοστό της στο 98,52% στην ενεργειακή εταιρεία, από 75,78% που κατείχε ήδη.
Ένα ποσοστό το οποίο θα συνεχίσουν να μοιράζονται ισόποσα τα Ελληνικά Πετρέλαια και η ιταλική επιχείρηση, με δεδομένο ότι κατέχουν από 50% στο κοινοπρακτικό σχήμα.
Αν και δεν έχει γίνει γνωστό το ποσό εξαγοράς, το τίμημα φαίνεται πως οριστικοποιήθηκε σε ένα ποσό ελαφρώς χαμηλότερο από αυτό που ζητούσε ο Ελλάκτωρ.
Σε κάθε περίπτωση, η οριστικοποίηση της συμφωνίας επιβεβαιώνει το γεγονός ότι τα ΕΛΠΕ και η Edison (μέλος της γαλλικής EDF) θα επιδίωκαν να αποκτήσουν το μερίδιο του κατασκευαστικού Ομίλου, ώστε να αποφύγουν το ενδεχόμενο εισόδου ανταγωνιστή στην Elpedison.
Οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών ξεκίνησαν μετά τη γνωστοποίηση της πρόθεσης του Ελλάκτωρα να αποχωρήσει από την Elpedison, εξέλιξη που ενεργοποίησε σχετική πρόβλεψη στο Shareholders Agreement, σύμφωνα με την οποία οι εταιρείες που ήδη έδιναν το παρών στη μετοχική σύνθεση είχαν δικαίωμα πρώτης προτίμησης για την εξαγορά του 22,74%.
Μάλιστα, έως την ολοκλήρωση της χρονικής ισχύος του δικαιώματος πρώτης προτίμησης, ο κατασκευαστικός Όμιλος δεν μπορούσε να προχωρήσει σε συζητήσεις με άλλο ενδιαφερόμενο.

www.bankingnews.grbankingnews.gr

BREAKING NEWS