Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ιαπωνία: Σε αποπροσανατολισμό του πιλότου αποδίδεται η συντριβή του F 35 τον Απρίλιο του 2019

tags :
Ιαπωνία: Σε αποπροσανατολισμό του πιλότου αποδίδεται η συντριβή του F 35 τον Απρίλιο του 2019
Η Πολεμική Αεροπορία της Ιαπωνίας ανακοίνωσε σήμερα (10/6) ότι ο αποπροσανατολισμός του χειριστή είναι πιθανότατα η αιτία της συντριβής του μαχητικού F-35
Η Πολεμική Αεροπορία της Ιαπωνίας ανακοίνωσε σήμερα (10/6) ότι ο αποπροσανατολισμός του χειριστή είναι πιθανότατα η αιτία της συντριβής του μαχητικού F-35 στο πιλοτήριο του οποίου βρισκόταν στον Ειρηνικό τον Απρίλιο του 2019, όταν συνετρίβη στη θάλασσα, ενώ πετούσε με ταχύτητα 1.100 χιλιομέτρων ανά ώρα.
Το αεροσκάφος, το οποίο κατασκευάζει η Lockheed Martin Corp, εξαφανίστηκε από τα ραντάρ κατά τη διάρκεια άσκησης που εκτελούσε μαζί με άλλα τρία του ίδιου τύπου την 9η Απριλίου, στα ανοικτά της βορειοδυτικής Ιαπωνίας.
Ο πιλότος, 41 ετών, σκοτώθηκε ακαριαία στη συντριβή.
«Μοιάζει πολύ πιθανό ότι ο πιλότος υπέστη απώλεια της αίσθησης της ισορροπίας και δεν είχε συναίσθηση της κατάστασή του», ανέφερε η Πολεμική Αεροπορία της Ιαπωνίας σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.
«Η συντριβή ήταν αποτέλεσμα ανθρώπινης ενέργειας, αλλά δεν μπορεί να χαρακτηριστεί σφάλμα του πιλότου», συνεχίζει το κείμενο.
«Δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως το αεροσκάφος παρουσίασε τεχνικό πρόβλημα», σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Ωστόσο, η ιαπωνική Πολεμική Αεροπορία δεν έχει ακόμη μπορέσει να ανακτήσει δεδομένα από τον καταγραφέα δεδομένων πτήσης του μαχητικού, αξίας 126 εκατ. δολαρίων, για να υποστηρίξει τη θεωρία της, η οποία βασίζεται κυρίως στα δεδομένα και στις επικοινωνίες των χειριστών εναέριας κυκλοφορίας.
Τα συντρίμμια του προηγμένου αεροσκάφους έχουν διασπαρεί στον πυθμένα, σε βάθος 1.500 από την επιφάνεια στο σημείο όπου συνετρίβη.
Ο χειριστής δεν έδωσε καμία ένδειξη ότι αντιμετώπιζε πρόβλημα και δεν προσπάθησε να αλλάξει πορεία για να αποφύγει τη συντριβή, παρά τα προηγμένα όργανα ελέγχου και το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης εγγύτητας προς την επιφάνεια που προφανώς τον ειδοποίησε να ανεβάσει το ρύγχος.
Η ιαπωνική Πολεμική Αεροπορία ανέφερε εξάλλου πως δεν έχει καμία ένδειξη πως ο πιλότος προσπάθησε να χρησιμοποιήσει το εκτινασσόμενο κάθισμά του.
Το αεροπλάνο, από την κατασκευή του οποίου δεν είχε συμπληρωθεί ούτε χρόνος, συνετρίβη 28 λεπτά μετά την απογείωσή του από την αεροπορική βάση Μισάουα, στη νομαρχία Αομόρι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης