Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ έθαψαν το σενάριο της πόλωσης και υπόσχονται προγραμματική σύγκρουση

ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ έθαψαν το σενάριο της πόλωσης και υπόσχονται προγραμματική σύγκρουση
Ο πρωθυπουργός καθώς φαίνεται, θέλει να αφήσει πίσω την προσωπική αντιπαράθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Με ένα διαφορετικό προφίλ εμφανίστηκε το βράδυ της Δευτέρας από το αίθριο του Μεγάρου Μουσικής ο Αλέξης Τσίπρας δείχνοντας τις προθέσεις του για το διάστημα που μεσολαβεί μέχρις τις κάλπες της πρώτης Κυριακής του Ιουλίου.
Ο πρωθυπουργός καθώς φαίνεται, θέλει να αφήσει πίσω την προσωπική αντιπαράθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να συγκρουστεί πλέον μαζί του σε προγραμματική βάση.
Με το σύνθημα, αποφασίζουμε για τη ζωή μας 12 δεσμεύσεις για τη νέα τετραετία, ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε ένα νέο πρόγραμμα διακυβέρνησης για την επόμενη τετραετία, δίνοντας το στίγμα της στρατηγικής που αναμένεται να ακολουθήσει κατά την προεκλογική εκστρατεία που ξεκινά επισήμως σήμερα και θα ολοκληρωθεί με τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.
Από το κυβερνητικό στρατόπεδο κάνουν λόγο για κοστολογημένο, τεκμηριωμένο αλλά και εναρμονισμένο με τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις της χώρας πρόγραμμα το οποίο όπως τόνισε ο πρωθυπουργός για πρώτη φορά «καλείται να εγκρίνει ο ελληνικός λαός και να εφαρμοστεί την επόμενη μέρα και όχι για ένα πρόγραμμα που θα κληθεί να εγκρίνει η τρόικα».
Προς την κατεύθυνση της προγραμματικής αντιπαράθεσης αναμένεται να κινηθούν τις επόμενες εβδομάδες τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος με στόχο όπως υποστηρίζουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι την εμβάθυνση της οικονομικής πολιτικής που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την έξοδο από τα μνημόνια και όπως έχουν πει πολλές φορές κυβερνητικά στελέχη δεν πρόλαβε να βιώσει στο «πετσί» του ο πολίτης. Σε αυτό το πλαίσιο ο πρωθυπουργός εξήγγειλε μεταξύ άλλων νέες στοχευμένες φοροελαφρύνσεις και για τη μεσαία τάξη που γύρισε την πλάτη στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, νέες θέσεις εργασίας που εκτιμάται και υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν περίπου στις 500.000 αλλά και νέες μειώσεις καθώς επίσης και νέα αύξηση του κατώτατου μισθού. Άλλωστε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα κινείται σε τέσσερις πυλώνες τους οποίους ο πρωθυπουργός κωδικοποίησε, περιγράφοντας τι παρέλαβε μέσα στο 2015, τι κατάφερε να κάνει αλλά και τι οραματίζεται να πράξει εφεξής μετά τις εθνικές εκλογές. Ταυτόχρονα, προχώρησε σε μια αντιπαραβολή με το πρόγραμμα της ΝΔ επιχειρώντας να αναδείξει ότι η Πειραιώς έχει μια κρυφή ατζέντα και ζητώντας τελικά από τους πολίτες να αποτρέψουν αυτό το πρόγραμμα με την ψήφο τους την Κυριακή στις 7 Ιουλίου.
Από το στρατόπεδο της ΝΔ σχολιάζοντας την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, χαρακτηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, απερχόμενο πρωθυπουργό επισημαίνοντας ότι όσα νέα ψέματα κι αν πει κι όσα σχέδια κι αν υποσχεθεί δεν πείθει πια κανέναν. Επιπροσθέτως, με την επισήμανση, υστερόγραφο, τονίζουν δεικτικά πως «το γεγονός ότι το κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ αντί ειδήσεων, μετέδωσε σήμερα το σύνολο της προεκλογικής εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ, θα μνημονεύεται ως μνημείο δημοσιογραφικής ντροπής για τη δημόσια τηλεόραση».
Σε κάθε περίπτωση, το ερχόμενο διάστημα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα με στόχο, όπως ο ίδιος έχει πει επανειλημμένα, να έχει μια αδιαμεσολάβητη επαφή με τους πολίτες χωρίς τις κλασικές ομιλίες από τα προεκλογικά μπαλκόνια. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα πραγματοποιήσει περιοδείες, επαφές με πολίτες και συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων της οικονομίας και της παραγωγής, του πολιτισμού, της παιδείας και όλων των τοπικών φορέων κάθε περιοχής που επισκέπτεται. Σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται στην Αχαϊα ενώ αύριο θα επισκεφθεί την Ηλεία.
Καθόλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου όπως λένε χαρακτηριστικά τα «γαλάζια» στελέχη, ο πρόεδρος του κόμματος θα επιμείνει στους βασικούς άξονες που είναι η μείωση της φορολογίας, η ανάπτυξη, οι νέες και καλές δουλειές όπως σημειώνουν με έμφαση αλλά και η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας για τους πολίτες.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης