Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

ΗΠΑ: Τέλος οι εκπαιδευτικές πτήσεις Τούρκων πιλότων με τα μαχητικά αεροσκάφη F 35

ΗΠΑ: Τέλος οι εκπαιδευτικές πτήσεις Τούρκων πιλότων με τα μαχητικά αεροσκάφη F 35
Κλιμακώνουν την αντιπαράθεση οι ΗΠΑ απέναντι στην Άγκυρα με αφορμή την αγορά του  S-400
Πράξη έκαναν οι ΗΠΑ την απειλή τους προς την Τουρκία ανακοινώνοντας πως οι εκπαιδευτικές πτήσεις των Τούρκων πιλότων στα μαχητικά αεροσκάφη F35 στην αμερικανική αεροπορική βάση στην Αριζόνα τερματίζονται.
Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο πληροφορίες από το αμερικανικό Πεντάγωνο, οι Τούρκοι πιλότοι δεν πετούν πλέον τα εν λόγω μαχητικά αεροσκάφη.
Η κίνηση αυτή έρχεται ως απάντηση των ΗΠΑ στην πρόθεση της Τουρκίας να προχωρήσει κανονικά στην αγορά του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400.
Σημειώνεται πως ο τερματισμός του προγράμματος έρχεται νωρίτερα από ότι αρχικά είχε ανακοινωθεί καθώς πρόσφατα ο υπουργός Άμυνας των  ΗΠΑ, Patrick Shanahan είχε αναφέρει στον Τούρκο ομόλογο του ότι οι Τούρκοι πιλότοι που βρίσκονταν ήδη στις ΗΠΑ θα μπορούσα να παραμείνουν εκεί έως τα τέλη Ιουλίου, κάτι που σήμαινε πως και την εκπαίδευση τους θα συνέχιζαν έως τότε αλλά και η Άγκυρα θα είχε περισσότερο χρόνο για να επανεξετάσει τη στάση της.
«Το υπουργείο ενημερώθηκε ότι οι τούρκοι πιλότοι (…) δεν πετούν πλέον.
Αν δεν υπάρξει αλλαγή της πολιτικής της συνεργασίας, θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τη σύμμαχό μας Τουρκία για τη μείωση της συμμετοχής της στο πρόγραμμα του F-35» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, Mike Andrews.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης