Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζαχαριάδης: Μπάζει το πρόγραμμα της ΝΔ, δεν είναι κοστολογημένο – Υπάρχει κρυφή ατζέντα

Ζαχαριάδης: Μπάζει το πρόγραμμα της ΝΔ, δεν είναι κοστολογημένο – Υπάρχει κρυφή ατζέντα
Δύσκολη η μάχη ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου αλλά πάμε για να την κερδίσουμε είπε ο κ.Ζαχαριάδης
Δριμεία επίθεση στη ΝΔ ότι το πρόγραμμα της μπάζει, ότι δεν είναι κοστολογημένο και ότι έχει «κρυφή ατζέντα» εξαπέλυσε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Ζαχαριάδης, ο οποίος αν και παραδέχθηκε πως είναι δύσκολη η εκλογική μάχη της 7ης Ιουλίου, υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνει για να την κερδίσει.
«Το πρόγραμμα της ΝΔ "μπάζει" σε μια σειρά ζητήματα.
Δεν είναι κοστολογημένο.
Στο πρόγραμμα της ΝΔ υπάρχει μία ρητή ατζέντα, που είναι μνημόνιο εκτός μνημονίου και μία "κρυφή ατζέντα", που δεν ομολογείται.
"Κρυφή ατζέντα" είδαμε και την περίοδο του κ. Σαμαρά.
Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι ένα μνημόνιο εκτός μνημονίων γιατί έχει μια σειρά από αντικοινωνικές και ανάλγητες ρυθμίσεις, τις οποίες είχαν τα μνημόνια, τις επέβαλαν στη χώρα και είτε θέλει (η ΝΔ) να τις επαναφέρει, είτε όσες δεν προχώρησαν να τις κάνει τώρα.
Διάφορα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, σε διάφορα πάνελ, αποτυπώνουν διαφορετικά οικονομικά μεγέθη για να προσπαθήσουν να επιχειρηματολογήσουν πάνω στο πρόγραμμά τους.
Η δεκαετής κρίση μας έδειξε ότι τα δισεκατομμύρια και τα εκατοντάδες εκατομμύρια δεν είναι "στραγάλια", βγαίνουν με πολύ μεγάλο κόπο, άρα το να λες ότι εγώ θα χαμηλώσω τη φορολογία και αυτό θα αυξήσει τα έσοδα, είναι μια γενική αρχή, είναι λογικό σε κάποιο βαθμό να συμβεί.
Είναι, όμως, ανάλογη στο να μη δημιουργήσει "τρύπα" στα έσοδα;» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Ζαχαριάδης, αναφέροντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ διαχειρίστηκε μια ιδιαίτερη δύσκολη κατάσταση για την χώρα.
«Αν κάποιος συγκρίνει πώς παραλάβαμε τη χώρα και πώς ολοκληρώνεται η θητεία μας, θα δει πως παρά τις δυσκολίες, τις πιέσεις, ακόμα και τα λάθη, τις αστοχίες, το πρόσημο είναι θετικό.
Πήραμε μια χώρα που δεν έβγαζε τον μήνα για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις και, σήμερα, όποια κυβέρνηση επιλέξει ο ελληνικός λαός έχει ρυθμισμένο το χρέος, έχει αποθέματα πάνω από 20 δισ., αν συμβεί χρηματοπιστωτική κρίση, έχει βιώσιμα τα δημόσια οικονομικά της.
Μέσα σε αυτή τη διαδρομή εφαρμόσαμε ένα τρίτο πρόγραμμα, χρειάστηκε και εμείς να πιέσουμε, να δυσκολέψουμε και να φορολογήσουμε τη μεσαία τάξη, η οποία σήκωσε πιο πολύ βάρος όλα αυτά τα χρόνια από όσο άντεχε, από όσο μπορούσε, από όσο δικαιούνταν λόγω αυτής της κρίσης.
Για αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει μια δεύτερη τετραετία από τον λαό για να βγάλουμε όλο και μεγαλύτερα τμήματα του ελληνικού λαού από την κρίση, με ένα σχέδιο καθολικό που στοχεύει στο να μπορέσουμε να ισχυροποιήσουμε την κοινωνική θέση των πολιτών, την οικονομική τους δύναμη, να βελτιώσουμε την καθημερινότητά τους» είπε ο κ.Ζαχαριάδης, ο οποίος τόνισε ότι είναι διαφορετική η κάλπη των εθνικών εκλογών από αυτή των ευρωεκλογών.
«Η κάλπη των ευρωεκλογών ήταν μια κάλπη μηνύματος.
Δεν διακυβεύονταν ευθέως ποιος θα είναι την επόμενη μέρα πρωθυπουργός και ποια θα είναι η κυβέρνηση και η παράταξη που θα κυβερνά.
Αυτό προέκυψε στη συνέχεια.
Οι ευρωεκλογές έστειλαν το μήνυμα και τώρα έχουμε μπροστά μας μια κάλπη προοπτικής και εδώ πέρα μπορεί ο καθένας να στείλει το μήνυμα που θέλει.
Είναι μια δύσκολη μάχη.
Εμείς σε αυτή τη "μάχη" δεν πάμε ούτε απλώς να μικρύνουμε τη διαφορά, ούτε να τη χάσουμε με αξιοπρέπεια.
Πάμε, αναγνωρίζοντας τη δυσκολία, να απευθυνθούμε και να πάρουμε την πλειοψηφία του ελληνικού λαού και να μπορέσουμε να φτάσουμε στην ανατροπή του εκλογικού αποτελέσματος.
Αυτή είναι η στόχευσή μας, αυτή είναι η μέθοδος με την οποία δουλεύουμε για την επόμενη μέρα.
Δεν θα παραδώσουμε με ευκολία τη διακυβέρνηση της χώρας στη Δεξιά και μάλιστα σ' αυτή τη Δεξιά με τις ακραίες συντηρητικές απόψεις σε κάποια ζητήματα και με τις ακραίες εμμονές λιτότητας σε κάποια άλλα» είπε ο κ.Ζαχαριάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης