Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τεχνική Ολυμπιακή: Δάνειο 45 εκατ. ευρώ θα λάβει η Πόρτο Καρράς

Τεχνική Ολυμπιακή: Δάνειο 45 εκατ. ευρώ θα λάβει η Πόρτο Καρράς
Τη λήψη δανείου ύψους 45 εκατ. ευρώ, από αλλοδαπό επενδυτικό οίκο, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Πόρτο Καρράς Α.Ε.
Τη λήψη δανείου ύψους 45 εκατ. ευρώ, από αλλοδαπό επενδυτικό οίκο, αποφάσισε σήμερα (11/6/2019) το Διοικητικό Συμβούλιο της Πόρτο Καρράς Α.Ε., όπως ανακοίνωσε η Τεχνική Ολυμπιακή, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα του «bankingnews.gr» που ανέφερε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με private equity funds ώστε να κλείσει συμφωνία χρηματοδότησης ύψους 40 εκατ. ευρώ.
Ειδικότερα, η Τεχνική Ολυμπιακή (εφεξής Εταιρεία) ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας με την επωνυμία «Πόρτο Καρράς Α.Ε.» στη σημερινή συνεδρίαση του αποφάσισε τη λήψη δανείου ύψους 45 εκατ. ευρώ από αλλοδαπό επενδυτικό οίκο.
Η ως απόφαση θα υποβληθεί προς έγκριση σε γενική συνέλευση των μετόχων της «Πόρτο Καρράς».
Η Εταιρεία θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για κάθε εξέλιξη επί του θέματος.

Τι ανέφερε το bankingnews.gr στις 23 Μαΐου 2019:

Τεχνική Ολυμπιακή: Πάει πίσω η πώληση του Πόρτο Καρράς - Δάνειο 40 εκατ. από fund

Μετάθεση για ένα – δύο χρόνια φαίνεται ότι θα λάβει το εγχείρημα πώλησης του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Πόρτο Καρράς καθώς οι προσφορές που δέχθηκε η Τεχνική Ολυμπιακή δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της, ως προς την αξία των μονάδων και του project ανάπτυξης παραθεριστικών κατοικιών.
Στο παραπάνω πλαίσιο η εταιρεία βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με private equity funds ώστε να κλείσει συμφωνία χρηματοδότησης ύψους 40 εκατ. ευρώ.
Με τα παραπάνω κεφάλαια, αφενός θα αποπληρώσει τα δάνειά της από Alpha Bank (δεν ξεπερνά τα 30 εκατ. ευρώ) και βασικές υποχρεώσεις προς Δημόσιο και εργαζόμενους, αφετέρου θα εξασφαλίσει μικρό κεφάλαιο κίνησης για να «τρέξει» το φάκελο ανέγερσης 526 πολυτελών παραθεριστικών κατοικιών και μιας ακόμη ξενοδοχειακής μονάδας.
Με την εξόφληση της Alpha θα αρθούν οι προσημειώσεις που έχει η τράπεζα στο Πόρτο Καρράς και θα εγγραφούν νέες από τον νέο χρηματοδότη. Το βασικό πρόβλημα της Τεχνικής Ολυμπιακής παραμένει το αρνητικό κεφάλαιο κίνησης.
Ενδεχόμενη σύμβαση χρηματοδότησης με private equity fund το αντιμετωπίζει εν μέρει καθώς δεν θα απαιτείται η καταβολή χρεωλυσίων. Το fund θα εξοφληθεί λαμβάνοντας μια ικανοποιητική απόδοση από τα έσοδα πώλησης του Πόρτο Καρράς σε ορίζοντα δύο ετών.
Ενδιαφέρον για την αγορά του Πόρτο Καρράς επέδειξαν, μεταξύ άλλων η Hines, η ΤΕΜΕΣ της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου σε κοινοπραξία με τον στρατηγικό της εταίρο Olayan Group και ένα private equity fund.
Η αξία του Πόρτο Καρράς αποτιμήθηκε το 2017 από τη Δανός Διεθνείς Σύμβουλοι και Εκτιμητές Ακινήτων στα 467,37 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης