Διεθνή

ΗΠΑ: Πιθανή μια τρίτη σύνοδος κορυφής Trump - Kim

ΗΠΑ: Πιθανή μια τρίτη σύνοδος κορυφής Trump - Kim
Πιθανή χαρακτήρισε ο Αμερικανός σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, John Bolton, μια τρίτη σύνοδο κορυφής μεταξύ του Donald Trump και του Kim Jong Un
Πιθανή χαρακτήρισε μια τρίτη σύνοδο κορυφής μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, και του Βορειοκορεάτη ηγέτη, Kim Jong Un, ο Αμερικανός σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, John Bolton, αν και τόνισε ότι η ανάληψη πρωτοβουλίας βαραίνει την Πιονγκγιάνγκ.
Ενώ το καθεστώς του απομονωμένου κράτους έχει τηρήσει τη δέσμευσή του να μην διεξαγάγει πυρηνικές δοκιμές ή δοκιμές διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων, ο Bolton τόνισε ότι η Ουάσινγκτον συνεχίζει «την εκστρατεία μέγιστης πίεσης», καθώς ο Kim εξακολουθεί να μην έχει λάβει μια «στρατηγική απόφαση να εγκαταλείψει την επιδίωξη κατασκευής πυρηνικών όπλων».
Ο Αμερικανός αξιωματούχος, σε ομιλία του σε ένα συνέδριο που διοργάνωσε η «Wall Street Journal», ανέφερε ότι είναι «απολύτως πιθανό» να υπάρξει μια τρίτη συνάντηση Trump - Kim, μετά τις συνόδους στη Σιγκαπούρη και το Βιετνάμ.
«Εξαρτάται από τον Kim Jong Un», σημείωσε.
«Είμαστε έτοιμοι όταν θα είναι αυτοί, οποιαδήποτε στιγμή θέλουν να το προγραμματίσουμε», συμπλήρωσε ο Bolton.
Νωρίτερα σήμερα, το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε σε τηλεγράφημά του ότι η Ουάσινκγτον πρέπει να «αποσυρθεί από την εχθρική της πολιτική» προς την Πιονγκιάνγκ, αλλιώς οι συμφωνίες που έγιναν στην πρώτη σύνοδο των δύο ηγετών στη Σιγκαπούρη πριν από ένα χρόνο θα γίνουν ένα «κενό γράμμα».
Υπενθυμίζεται ότι η δεύτερη σύνοδος κορυφής μεταξύ των δύο στο Ανόι κατέρρευσε όταν ο Trump είπε ότι ο Kim δεν έκανε αρκετές υποχωρήσεις ως προς τον περιορισμό των πυρηνικών όπλων ή των βαλλιστικών πυραύλων σε αντάλλαγμα για την άρση των διεθνών κυρώσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης