Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Γιάννης Παπαχρήστου (Coca Cola Τρία Έψιλον): Δεν «αγοράζουμε» τζίρο - Αμείλικτος ο ανταγωνισμός στην αγορά των ποτών

tags :
Γιάννης Παπαχρήστου (Coca Cola Τρία Έψιλον): Δεν «αγοράζουμε» τζίρο - Αμείλικτος ο ανταγωνισμός στην αγορά των ποτών
Επενδύσεις ύψους 25 εκατ. ευρώ σχεδιάζει η εταιρεία όπως και την είσοδο της στον καφέ
Με το σύνθημα 24 ώρες την  ημέρα, 7ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες η Coca  Cola είναι  δίπλα  στον καταναλωτή και «σαρώνει» την εγχώρια αγορά με την ευρεία γκάμα των προϊόντων που διαθέτει,  φέρνοντας σε δύσκολη θέση τους ανταγωνιστές που με τα βίας ελέγχουν το 50% της αγοράς στην αγορά των ποτών -αναψυκτικών.
Η διοίκηση της εταιρείας καλύπτει τις ανάγκες των καταναλωτών από το πρωί μέχρι τη νυκτερινή τους έξοδό καθώς έχει στο χαρτοφυλάκιο της μια πλήρης γκάμα προϊόντων από αναψυκτικά έως ουίσκι.
Οι μικροί και παραδοσιακοί εμφιαλωτές που έδιναν αναψυκτικά σε καταστήματα της περιοχή τους αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες εξαιτίας των ισχυρών παικτών της αγοράς.
Στελέχη της αγοράς λένε ότι ο παγκόσμιος «γίγαντας» κερδίζει συνεχώς μερίδια αγορά καθώς εμφανίζεται σε νέα σημεία πώλησης προσφέροντας  μεγάλη ποικιλία προϊόντων.
Σε ερώτηση του bankingnerws προς τον κ. Γιάννη Παπαχρήστου, Γενικός Διευθυντής της Coca-Cola Τρία Έψιλον, αν η εταιρεία «αγοράζει» τζίρο το αρνήθηκε κατηγορηματικά ενώ για την πολιτική των προσφορών επί της ουσίας κράτησαν κλειστά τα χαρτιά της,  με την κα Λίλιαν Νεκταρίου, γενική Διευθύντρια της Coca-Cola στην Ελλάδα, αρκέστηκε μόνο να πει ότι ο καταναλωτής σήμερα αναζητεί την εμπειρία ενώ έχει αποστασιοποιηθεί από τον παραδοσιακό τρόπο των προσφορών.  
Επενδύσεις ύψους 25 εκατ. ευρώ σχεδιάζει η Coca Cola 3E στις εγκαταστάσεις  της στο Σχηματάρι με την προοπτική να αυξηθούν οι εξαγωγές προς τρίτες χώρες από  το 5%  που είναι σήμερα να ανέλθει στο 7% .
Ο κ. Γιάννης Παπαχρήστου, Γενικός Διευθυντής της Coca-Cola Τρία Έψιλον είπε ότι δεν επηρεάζει την δραστηριότητα  του ομίλου το κλείσιμο της μονάδας  της Frigoglass στην Πάτρα. Εστίασε στην  μητρική  εταιρεία Coca Cola  και στην εξαγορά της αλυσίδας  Costa Coffee,  τονίζοντας  ότι κάνουμε  το επόμενο βήμα στην αγορά του καφέ χωρίς όμως να αποκαλύψει κάποια από τα σχέδια της εταιρείας.
Η Coca  Cola Τρία Έψιλον τα τελευταία 10 χρόνια εμπλούτισε με 30 νέα προϊόντα  

Η Coca Cola μετρά 50 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα.  

Στις 8 Αυγούστου 1969 εμφιαλώνεται το πρώτο μπουκάλι Coca  Cola και μετά από 50 χρόνια  παρουσίας στην ελληνική αγορά καταγράφεται το οικονομικό της αποτύπωμα   στην ελληνική οικονομία. Σύμφωνα με τον ΙΟΒΕ που εκπόνησε τη μελέτη, με βάση τα οικονομικά στοιχεία για την περίοδο 1969-2018 η επίδραση της στην ελληνική  οικονομία και στο ΑΕΠ ανήλθε στα 76,5 δις. ευρώ τα τελευταία 50 χρόνια ενώ σε τιμές  του 2018 φθάνει το 1% του ΑΕΠ.
Προήλθε από την Coca-Cola Τρία Έψιλον, τηνCoca-Cola στην Ελλάδα, καθώς και την ΤΣΑΚΙΡΗΣ Α.Β.Ε.Ε. και την Coca-Cola HBC Services Μ.Ε.Π.Ε., τοπικές θυγατρικές του Ομίλου Coca-Cola HBC.
Όπως τονίστηκε, πρόκειται για αξία που μένει στη χώρα, καθώς πρόκειται για ένα παραγωγικό και διανεμητικό μοντέλο που έχει επίκεντρο την Ελλάδα, με την παραγωγή προϊόντων που εξάγονται σε 11 χώρες.

Για τον κλάδο αναψυκτικών

Δημιουργούν σχεδόν το 50% του κύκλου εργασιών (47,3%), ενώ αποτελούν παράλληλα και τον μεγαλύτερο εργοδότη, απασχολώντας σχεδόν 1 στους 2 εργαζομένους (43,7%).

Για την εθνική οικονομία

Η συνολική επίδραση (άμεση, έμμεση και επαγόμενη) εκτιμάται σε 2 δισεκατομμύρια  ευρώ (1,1% του ΑΕΠ το 2018
Για κάθε 1 ευρώ προστιθέμενης αξίας από την δραστηριότητά τους δημιουργούνται συνολικά άλλα 11ευρώ στην ελληνική οικονομία.
Συνεισφέρουν συνολικά στο 1,4% των φορολογικών εσόδων του κράτους.

Για την απασχόληση

Η συνολική  επίδραση στην απασχόληση από τη δραστηριότητά τους εκτιμάται σε 42,2 χιλιάδες θέσεις εργασίας, συμβάλλοντας έτσι στο 1,1% της απασχόλησης στη χώρα.  Κάθε 1 άμεση θέση εργασίας, υποστηρίζει άλλες 12 θέσεις εργασίας στην ελληνική οικονομία.

Για την αγορά

H προστιθέμενη αξία που δημιουργείται μέσα από τους συνεργάτες και τους πελάτες, υπολογίζεται στα 441 εκατομμύρια ευρώ. Οι θέσεις εργασίας σε 16,1 χιλιάδες
Στα 205 εκατομμύρια ευρώ  υπολογίζεται η αξία που προκύπτει από τη συνεργασία με άμεσους και έμμεσους προμηθευτές.


Νίκος Θεοδωρόπουλος  
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης