Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron: Θα στήριζα υποψηφιότητα της Merkel για την προεδρία της Κομισιόν

Macron: Θα στήριζα υποψηφιότητα της Merkel για την προεδρία της Κομισιόν
Η Γερμανίδα καγκελάριος, πάντως, έχει δηλώσει ότι δεν την ενδιαφέρει κάποια θέση στην ΕΕ
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Em. Macron δήλωσε ότι θα στήριζε την καγκελάριο Merkel αν εκείνη επιθυμούσε να διαδεχτεί τον Jean-Claude Juncker στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η Merkel έχει δηλώσει ότι θα αποσυρθεί από την πολιτική όταν ολοκληρώσει την τέταρτη θητεία της στην καγκελαρία, το 2021.
Όμως κάποιοι στην ΕΕ ελπίζουν ότι θα αναθεωρήσει αυτή τη θέση της, δεδομένης της τεράστιας εμπειρίας της και της δέσμευσής της στην ευρωπαϊκή ιδέα.
Ο Macron, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλόφωνο ελβετικό κανάλι RTS, ρωτήθηκε αν θα στήριζε την υποψηφιότητα της Γερμανίδας καγκελαρίου. Είπε ότι ο ίδιος δεν μπορεί να μιλήσει εξ ονόματός της.
"Αλλά αν το ήθελε, θα την στήριζα.
Ασφαλώς θα το έκανα επειδή πρώτον πιστεύω ότι χρειαζόμαστε κάποιον ισχυρό.
Η Ευρώπη χρειάζεται νέα πρόσωπα και ισχυρά πρόσωπα, επομένως χρειαζόμαστε προσωπικότητες με αυτά τα στοιχεία", είπε.
Ο Γάλλος πρόεδρος και ο απερχόμενος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk είναι μεταξύ εκείνων που ζητούν να αναλάβουν γυναίκες τα δύο από τα τέσσερα υψηλότερα αξιώματα των ευρωπαϊκών θεσμών (πρόεδρία της Επιτροπής, του Συμβουλίου, του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιου και επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας).
"Χρειαζόμαστε ισότητα" τόνισε ο Macron.
Από τις Βρυξέλλες, ο Juncker ρωτήθηκε αν πιστεύει πως η Merkel θα αλλάξει γνώμη και θα επιδιώξει να αναλάβει το κορυφαίο αξίωμα στην ΕΕ. "Δεν το νομίζω", απάντησε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης