Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην τελική ευθεία για τις κάλπες- Ποια ονόματα ακούγονται για τις λίστες ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Στην τελική ευθεία για τις κάλπες- Ποια ονόματα ακούγονται για τις λίστες ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ
Τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια - Εκπλήξεις ετοιμάζει ο Μητσοτάκης στο Επικρατείας
Η αυλαία της προεκλογικής περιόδου άνοιξε κι εκτός από τη «μάχη» των προγραμμάτων έχει ξεκινήσει και η «μάχη» της κατάρτισης των ψηφοδελτίων τα οποία θα ανακοινώνονται σταδιακά το αμέσως επόμενο διάστημα.
Αιχμή του δόρατος παραμένει πάντα το ψηφοδέλτιο Επικρατείας όπου εκεί ο ΣΥΡΙΖΑ κρατά μέχρι στιγμής, κλειστά τα χαρτιά του.
Το ενδιαφέρον για το εν λόγω ψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος γίνεται ακόμη μεγαλύτερο καθώς από τους πέντε βουλευτές Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι κανένας στη λίστα για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.
Ο Γιάννης Δραγασάκης και η Θεανώ Φωτίου διεκδικούν την επανεκλογή τους με σταυρό ενώ ο Νίκος Κοτζιάς έχει αποχωρήσει από την κυβέρνηση και οι πληροφορίες λένε ότι δεν φαίνεται να τον ενθουσιάζει η ιδέα να είναι υποψήφιος με σταυρό.
Η Τασία Χριστοδουλοπούλου δήλωσε ότι δεν θα είναι υποψήφια όπως επίσης και ο Κώστας Γαβρόγλου δεν θα κατέβει στον στίβο των βουλευτικών εκλογών.
Για τις πέντε αυτές θέσεις, οι πληροφορίες θέλουν την Έφη Αχτσιόγλου να έχει κλειδώσει επικεφαλής στο Επικρατείας ενώ μια θέση ακούγεται ότι υπάρχει για τον υπουργό Άμυνας, ναύαρχο και πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελο Αποστολάκη καθώς επίσης και για τον γραμματέα του κόμματος, Πάνο Σκουρλέτη αν και τις τελευταίες ώρες τίθεται με ερωτηματικό η συγκεκριμένη υποψηφιότητα.
Σε μη εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας αναμένεται να τοποθετηθεί ο Νάσος Ηλιόπουλος ο οποίος το βράδυ της Δευτέρας εμφανίστηκε στο αίθριο του Μεγάρου Μουσικής κατά την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από τον πρωθυπουργό με την πεντάδα των νέων στελεχών να αποτελούν το νέο πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να βγάλει προς τα έξω ο Αλέξης Τσίπρας, σηματοδοτώντας και τη μετάβαση στη νέα γενιά.
Σήμερα 12/6, μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας αναμένεται να ανακοινωθούν ονόματα που θα συμπληρώσουν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε αυτό το πλαίσιο, αναμένεται να επικαιροποιηθούν στο Βόρειο Τομέα της Β περιφέρειας Αθηνών, ως υποψήφιοι, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Τάσος Πετρόπουλος, ο Γιώργος Κατρούγκαλος και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Δυτικό Τομέα της Β περιφέρειας, θα κατέβουν ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Δημήτρης Δρίτσας, ο Πάνος Ρήγας, ο Νίκος Τόσκας, η Χαρούλα Καφαντάρη και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος.
Επίσης, στο Νότιο Τομέα, στις υποψηφιότητες συγκαταλέγεται μια τετράδα υπουργών αποτελούμενη από το Νίκο Παππά, τη Θεανώ Φωτίου, τον Γιώργο Βασιλειάδη και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, Νίκο Ξυδάκη.
Σε κάθε περίπτωση, έχει ενδιαφέρον να συμπληρωθούν τα ψηφοδέλτια από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ γιατί θα δούμε και πόσοι από τους ΑΝΕΛ θα χρησιμοποιηθούν σε αυτά αλλά και ποια είναι τα ανοίγματα που θα κάνει η Κουμουνδούρου στο χώρο των στελεχών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ. Και πως αυτό θα αποτυπωθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.
Παράλληλα, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι η Έφη Αχτσιόγλου έχει κλειδώσει για εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Λευτέρης Κρέτσος για τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου ενώ ο Αντώνης Ρουπακιώτης θα αναλάβει χρέη υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικών για να τρέξει τη διαδικασία των εκλογών στις 7 Ιουλίου.

Τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια - Εκπλήξεις ετοιμάζει ο Μητσοτάκης στο Επικρατείας

Συνωστισμός και τεράστιο ενδιαφέρον υπάρχει για τις «γαλάζιες» λίστες όπως υποστηρίζουν από το στρατόπεδο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, μέχρι τα τέλη της εβδομάδας θα ανακοινωθούν περισσότερα από 300 ονόματα για να συμπληρωθεί το παζλ με τις εθνικές λίστες της ΝΔ.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει διττό στόχο καθώς φιλοδοξεί η επόμενη Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ να είναι ανανεωμένη κατά 50% και πλέον ενώ η διεύρυνση που επιχειρεί θα προκύψει με τα κατά τόπους ονόματα στα ψηφοδέλτια της ΝΔ από τον χώρο της Κεντροαριστεράς, πιθανότατα και από πρώην υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ.
Σε ότι αφορά το ψηφοδέλτιο Επικρατείας είναι ένα ζήτημα το οποίο χειρίζεται υπό άκρα μυστικότητα και αποκλειστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.
Οι πληροφορίες θέλουν τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Παναγιώτη Πικραμμένο, να έχει μια θέση στο Επικρατείας της ΝΔ.
Ο κ. Πικραμμένος κατέστη εμβληματική μορφή στην υπόθεση της Novartis όταν τον ενέπλεξαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ στα υπό διερεύνηση 10 πολιτικά πρόσωπα.
Προσφάτως, το σκέλος που αφορά στο πρόσωπό του μπήκε στο αρχείο ενώ εκτιμήθηκε δεόντως στην Πειραιώς η στάση του.
Άλλο ένα πρόσωπο που ακούγεται στο παρασκήνιο είναι ο Γιώργος Γεραπετρίτης, σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι ο άνθρωπος ο οποίος συνδιαμόρφωσε την πρόταση της ΝΔ για την Συνταγματική Αναθεώρηση.
Αυτόν τον καιρό, προπαρασκευάζει τα πρώτα νομοθετήματα της κυβέρνησης της ΝΔ εφόσον αυτή βγει νικήτρια το βράδυ της 7ης Ιουλίου αλλά και την αναμόρφωση της δομής του υπουργικού συμβουλίου γιατί κι εκεί αναμένονται εκπλήξεις όπως σημειώνουν από την Πειραιώς.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Επικρατείας αναμένεται να ενταχθεί και ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ένας από τους πλέον έμπιστους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη τα τελευταία τρία και πλέον χρόνια.
Μάλιστα, πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό τη δίδυμη εκλογική επιτυχία της ΝΔ σε ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές και θεωρείται ότι θα έχει ρόλο και την επόμενη ημέρα της 7ης Ιουλίου.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι προκρίνεται και το όνομα του Μιχάλη Κωσταράκου τον οποίο θυμόμαστε να συγκρούεται με τον Πάνο Καμμένο ακόμα και για τη στολή που φορούσε ο πρώην υπουργός Άμυνας.
Στην Πειραιώς, έχει εκτιμηθεί δεόντως η κριτική που ασκεί ο κ. Κωσταράκος στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και πριν αυτή των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ για το χειρισμό των εθνικών θεμάτων.
Θεωρείται δεδομένο, ότι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, δύο εκλόγιμες θέσεις, ανήκουν σε γυναίκες, τα ονόματα των οποίων ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρατάει προς το παρόν, επτασφράγιστο μυστικό.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης