Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σύσκεψη στον Ιατρικό Σύλλογο για το μέλλον των απεργιακών κινητοποιήσεων στα διαγνωστικά κέντρα

tags :
Σύσκεψη στον Ιατρικό Σύλλογο για το μέλλον των απεργιακών κινητοποιήσεων στα διαγνωστικά κέντρα
Οι εργαζόμενοι βρίσκονται από την περασμένη Δευτέρα σε επ’αόριστον απεργιακές κινητοποιήσεις
Για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους αναμένεται να αποφασίσουν σήμερα Τετάρτη 12/6 οι εργαζόμενοι στα διαγνωστικά κέντρα.
Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι έχουν προχωρήσει από την περασμένη Δευτέρα 10/6 σε επ’αόριστον απεργιακές κινητοποιήσεις, θα εξετάσουν το μέλλον των κινητοποιήσεων τους κατά τη διάρκεια σύσκεψης στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών που έχει συγκαλέσει το Συντονιστικό Όργανο των Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Οι εργαζόμενοι είχαν χθες συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, κατά την οποία δεν ικανοποιήθηκε το βασικό αίτημά τους να γίνει σχετική ρύθμιση για το 2018 για το «clawback» (υποχρεωτική επιστροφή).
Υπενθυμίζεται πως τα βασικά αιτήματα των εργαζομένων είναι μεταξύ άλλων η κατάργηση του καταστροφικού clawback και rebate που δημεύει το 70% των εσόδων με αποτέλεσμα τα διαγνωστικά εργαστήρια, πολυϊατρεία, διαγνωστικά κέντρα και κλινικοεργαστηριακοί γιατροί να οδηγούνται στο λουκέτο, η αύξηση του προϋπολογισμού του 2018 του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να μηδενιστεί το clawback, η πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών και η αύξηση της χρηματοδότησης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στήριξη της δημόσιας υγείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης