Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Στήριξη από την αγορά ομολόγων και παραμονή στα πρόσφατα υψηλά περιμένουν οι αναλυτές

tags :
ΧΑ: Στήριξη από την αγορά ομολόγων και παραμονή στα πρόσφατα υψηλά περιμένουν οι αναλυτές
Αναμένεται δοκιμασία των υψηλών 13 μηνών ενώ μετοχές με χαμηλότερη απόδοση από την αρχή του έτους θα βρεθούν στο επίκεντρο
Με το ελληνικό δεκαετές να βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, οι αναλυτές παραμένουν αισιόδοξοι για την πορεία του ελληνικού χρηματιστηρίου.
Έτσι για σήμερα περιμένουν νέα δοκιμασία των πρόσφατων υψηλών, ενώ δεν αποκλείουν μετακύλιση θέσεων σε μετοχές που έχουν χαμηλότερη απόδοση το τελευταίο διάστημα, εξέλιξη που θα μπορούσε να οδηγήσει την αγορά σε συσσώρευση.
Το ΧΑ έχει καταγράψει μεγάλο ράλι λόγω της εκτίμησης ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει άνετα τις εκλογές και θα προχωρήσει τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τους επενδυτές και κάθε δήλωση σχετική οδηγεί σε άνοδο.
Έτσι χθες η δήλωση για άμεση εκκίνηση του Ελληνικού με την υπογραφή των υπουργικών αποφάσεων στις πρώτες μέρες οδήγησε τη μετοχή της Lamda σε υψηλότερα επίπεδα και βελτίωσε εκ νέου την ψυχολογία στο ΧΑ.
 
Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να δοκιμάσει τα πρόσφατα υψηλά της με την απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου να είναι σε ιστορικά χαμηλά και να προσφέρει στήριξη.
 
Eurobank
Περιμένουμε πως ο ρυθμός της αγοράς θα μετριαστεί σήμερα, αν και η θετική δυναμική παραμένει στο παιχνίδι.
 
Beta
Στη σημερινή ατζέντα ο ΟΤΕ έχει γενική συνέλευση ενώ θα γίνει και δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων.
Οι επενδυτές πιθανότατα θα μετακυλήσουν το ενδιαφέρον τους οδηγώντας την αγορά σε συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα τιμών λόγω απουσίας σημαντικών ειδήσεων από το εσωτερικό.
 
Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης