Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Κατοχυρώνονται κέρδη, ξεχωρίζουν λίγες

tags :
Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Κατοχυρώνονται κέρδη, ξεχωρίζουν λίγες
ΑΓΟΡΑ: Λίγο τα ξένα, λίγο τα κέρδη των προηγούμενων ημερών, άνοιξαν το ΧΑ με απώλειες και απομακρύνεται τώρα από τις 850 μονάδες. Δικαιολογημένη η όποια κίνηση. Πιέζονται τράπεζες και ΔΕΗ, δηλαδή οι μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο το τελευταίο διάστημα.

Από την άλλη Ελλάκτωρ και Lamda ξεχωρίζουν στο ξεκίνημα για τους γνωστούς λόγους. Η Lamda κατά την ταπεινή μας άποψη κοντά στα 8,50 ευρώ θα δώσει καλές ευκαιρίες για κατοχύρωση κερδών. Η Lamda κάνει πράξη στα 8,12 ευρώ και η Ελλάκτωρ στα 1,9320 ευρώ.

ΟΤΕ: Σήμερα έχει γενική συνέλευση η οποία μεταξύ άλλων θα δώσει έγκριση για διανομή μερίσματος 0,46 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 3,7% και θα κοπεί στις 4 Ιουλίου.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Επιβεβαιώνονται τα όσα ανέφερε στον ισολογισμό 2018 και προχωρά στην έκδοση δανείου από ξένο οίκο. Επίσης η μεταφορά της συμμετοχής στο Πόρτο Καρράς σε θυγατρική δείχνει πως το σχέδιο για πώληση δεν έχει εγκαταλειφτεί.

Αντιθέτως θα λέγαμε. Όπως έχουμε ξαναγράψει παίρνοντας το δάνειο λύνει το θέμα ρευστότητας και κλείνει χρωστούμενα. Έτσι δε θα έχει ο υποψήφιος αγοραστής να μιλάει με πολλούς, όπως τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία κ.α. Επίσης θα γίνει και πιο καθαρή η εικόνα στη λογιστική κατάσταση. Τι έχει, τι χρωστάει κτλ.

Δεν χρειάζεται να πούμε τι γραφόταν και τι λεγόταν. Η στήλη την έχει επιλέξει από 0,75 ευρώ τότε που πουλούσε insider και στο 1 ευρώ μας έλεγαν τρελούς. Σήμερα λίγο μετά το άνοιγμα βρίσκεται στο +5% και στα 2,28 ευρώ.

QUEST: Η διοίκηση στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης έκανε λόγω για αύξηση πωλήσεων 5-10% το 2019, διψήφια αύξηση EBITDA, τα οποία θα φτάσουν τα 40 εκατ. ευρώ και σταθεροποιητικά κέρδη προ φόρων 13,5 εκατ. ευρώ λόγω αντιστροφής πρόβλεψης για την Cardlink.

ΚΕΚΡΟΨ: Για να δούμε πόσα στρέμματα θα πάρει και πόσο θα αποτυπωθούν, γιατί ακούμε νούμερα που είναι λίγο δύσκολο να τα πιστέψεις. Αφήστε που μετά θα αρχίσουν οι συγκρίσεις. Τόσο η Κέκροψ με τόσα στρέμματα, πόσο να κάνει η άλλη που έχει και ξενοδοχεία πάνω στα στρέμματα.

Σταθεροποιητικά η μετοχή στο ξεκίνημα και στα 2,87 ευρώ με όγκο 13 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 56,8 εκατ. ευρώ.

ΚΑΡΑΤΖΗ: Η εταιρεία δε βγαίνει προς τα έξω και αυτό της στοιχίζει. Η διοίκηση είναι κλεισμένη στον εαυτό της και θα μου πείτε κοιτάει τη δουλειά της αλλά αυτό σήμερα δεν είναι αρκετό. Πρέπει να παρουσιαστεί και στους αναλυτές και να αρχίσει λίγο να μιλάει και σε δημοσιογράφους.

Έχει δύο ξενοδοχεία που λογικά αξίζουν 100 εκατ. ευρώ, όσο δηλαδή η αποτίμηση στο ταμπλό. Ετοιμάζει μεγάλες επενδύσεις στην ενέργεια, έχει τη βιομηχανία αλλά και την πώληση ρεύματος μέσω της ΚΕΝ κ.α. Η αποτίμηση στο ταμπλό είναι εξαιρετικά χαμηλή.

ΛΑΝΑΚΑΜ: Αυτή τη μικρούλα την εντοπίσαμε στη μισή αποτίμηση από αυτή που έχει σήμερα και μας είχε κάνει εντύπωση γιατί η αξία της στο ταμπλό ήταν τέτοια που αν πουλούσε τα μισά περιουσιακά στοιχεία θα εισέπραττε περισσότερα.

Όμως και τώρα αν δει κάποιος απαιτήσεις, αποθέματα, οικόπεδα κ.α. και αφαιρέσει υποχρεώσεις, δάνεια πάλι βγάζει κέρδος. Δεν κάνει τζίρο ώστε να τραβήξει επενδυτικά βλέμματα αλλά παίζει μόλις στο 0,4 της καθαρής θέσης, ο μικρός δανεισμός καλύπτεται από κάποιες μετοχές που έχει στην ΕΧΑΕ. Έχει αρκετά θετικά που τα έχουμε γράψει αρκετές φορές τα οποία μας δείχνουν ότι εκεί χαμηλά στον πίνακα των κεφαλαιοποιήσεων υπάρχουν μετοχές με αξία.

Με άνοδο 6,6% ξεκίνησε η μετοχή και στα 0,7250 ευρώ. Ο όγκος λίγο πάνω από 1000 τεμάχια και η αποτίμηση στα 4,3 εκατ. ευρώ.

ΜΙΚΡΕΣ: Φανταστείτε να βελτιωθεί το οικονομικό κλίμα και εισηγμένες με p/bv 0,30-0,50 να γυρίσουν σε μικρή κερδοφορία. Να μην έχουν σημαντική έκθεση σε δανεισμό και να δημιουργήσουν καλές ταμειακές ροές. Αλλάζει άμεσα η αξία τους.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Κολλημένος εκεί στην αποτίμηση των 46 εκατ. ευρώ κοντά στο 50% μόλις της καθαρής θέσης και με λειτουργικές ταμειακές ροές το 2018 10,6 εκατ. ευρώ. Με EBITDA 9,3 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 1,2 εκατ. ευρώ τα οποία θα μπορούσαν να αυξηθούν ακόμα και μόνο από τη μείωση του ύψους των δανείων αν συνεχιστούν οι καλές ταμειακές ροές. Λογικά θα δώσει και φέτος κάτι στους μετόχους.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης