Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hammond (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Νέο δημοψήφισμα ή εκλογές εάν δεν βρεθεί λύση για το Brexit

Hammond (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Νέο δημοψήφισμα ή εκλογές εάν δεν βρεθεί λύση για το Brexit
Εάν το κοινοβούλιο δεν καταλήξει σε μια λύση για τo Brexit, θα πρέπει να επιστρέψουμε στον λαό μέσω της δημοκρατικής διαδικασίας, προειδοποίησε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Philip Hammond
Για τον κίνδυνο να οδηγηθεί η Βρετανία σε ένα νέο δημοψήφισμα για το Brexit ή σε γενικές εκλογές, σε περίπτωση που το κοινοβούλιο της χώρας δεν καταλήξει σε συμφωνία, προειδοποίησε σήμερα (12/6/2019) ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Philip Hammond.
Ο Hammond δήλωσε ότι ο Boris Johnson, το φαβορί στην «κούρσα» διαδοχής της Theresa May, θα ήταν «αδύνατο» να μπορέσει να φέρει εις πέρας το Brexit μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, όπως έχει υποσχεθεί.
Ο Hammond τόνισε ότι το Κοινοβούλιο δεν θα επιτρέψει μια αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία.
Την ίδια στιγμή, η εξασφάλιση πλειοψηφίας μεταξύ των βουλευτών μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου μπορεί να μην είναι εύκολη υπόθεση, πρόσθεσε ο υπουργός, ενώ προειδοποίησε ότι «δεν θα είναι προς το εθνικό συμφέρον να προχωρήσουμε προς την άκρη του γκρεμού».
Εάν το κοινοβούλιο δεν μπορέσει να καταλήξει σε μια λύση για την έξοδο από το μπλοκ, «θα πρέπει να επιστρέψουμε στον λαό μέσω της δημοκρατικής διαδικασίας -είτε μέσω ενός δημοψηφίσματος είτε μέσω γενικών εκλογών», δήλωσε ο Hammond.
Σύμφωνα με τον ίδιο, πιθανότατα η ΕΕ δεν είναι προετοιμασμένη να ξανανοίξει τη Συμφωνία Αποχώρησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης