Τσίπρας: Πήραμε κρίσιμες αποφάσεις για να βγάλουμε τη χώρα από το μνημόνιο - Πέσαμε έξω στις εκτιμήσεις μας για τη δυσαρέσκεια των πολιτών

Τσίπρας: Πήραμε κρίσιμες αποφάσεις για να βγάλουμε τη χώρα από το μνημόνιο - Πέσαμε έξω στις εκτιμήσεις μας για τη δυσαρέσκεια των πολιτών
Τσίπρας: Έξοδος από τα μνημόνια ή πισωγύρισμα το δίλημμα των εκλογών. Επικαλούμαστε την λογική κι όχι τον φόβο
«Δεν πας σε καμία μάχη για χάσεις αλλά πρέπει να ομολογήσω ότι είχαμε την αίσθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταφέρει να ανακάμψει", δήλωσε ο πρωθυπουργός στον Alpha αναφορικά με τις λάθος προβλέψεις που έκανε για τις ευρωεκλογές.
Όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας «υπήρξε σημαντική ανάκαμψη από τη στιγμή που φύγαμε από το μνημόνιο.
Το ποσοστό του κόμματος ήταν κοντά σε αυτό των προηγούμενων ευρωεκλογών.
Ωστόσο δεν εκτιμήσαμε τη διαφορά που θα είχαμε από τη ΝΔ αλλά και τον βαθμό της δυσαρέσκειας, που δικαίως ή αδίκως θα εκφράζονταν στις ευρωεκλογές, στις οποίες δεν εκλέγεται κυβέρνηση", σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Όπως είπε ο κ. Τσίπρας «"τα λόγια και οι συγνώμες είναι εύκολες.
Η πιο έμπρακτη απόδειξη ότι πήραμε το μήνυμα είναι ότι άμεσα αποφάσισα την προσφυγή στις κάλπες.
Δεν υπάρχει προηγούμενο στην Ευρώπη να γίνει κάτι τέτοιο όταν οι εκλογές απέχουν μόλις τέσσερις μήνες.
Εμεις προχωρήσαμε γιατί σεβαστήκαμε το μήνυμα των πολιτών".
Για τις επικείμενες Εθνικές εκλογές ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «θέλουμε να θέσουμε το δίλημμα της επόμενης τετραετίας: ποιοι θα κυβερνήσουν και με ποιο σχέδιο.
Αν θα συνεχίσουμε τις πολιτικές στήριξης όσων πιέστηκαν τα προηγούμενα χρόνια ή αν θα υπάρξει ένα πισωγύρισμα.
Στο δίλημμα μόνο ο λαός μπορεί να απαντήσει".
Δεν επιχειρηματολογούμε με βάσει τον φόβο, αλλά επικαλούμαστε τη λογική.
Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα «θέλουμε η εκλογική αναμέτρηση να είναι μία «σύγκρουση» προγραμμάτων και σχεδίων και πάνω σε αυτό να αποφασίσει ο ελληνικός λαός
Υπάρχει σαφής διαφορά και ιδεολογικής φύσης μεταξύ του δικού μας προγράμματος και της ΝΔ και αυτών που ανακοινώνει ο κ. Μητσοτάκης
Αυτή τη στιγμή έχουμε μία μεγάλη πολυτέλεια, καθώς είναι η πρώτη αναμέτρηση που διεξάγεται με τον όρο ότι οι πολίτες θα εγκρίνουν ένα πρόγραμμα, ένα σχέδιο το οποίο θα εφαρμοστεί και δεν θα υπάρχουν οι «εντολές» της τρόικα.
Αυτό έχουμενα το ζήσουμε από το 2009
Ήρθε επιτέλουν η στιγμή η μεσαία τάξη να δρέψει τα οφέλη των κοπών και των θυσιών της».
«Το σχέδιο μας δεν είναι υπο την αίρεση της τρόικας.
Η ΝΔ θέλει μείωση των φόρων για τις επιχειρήσεις και τα στελέχη των επιχειρήσεων 1,5 δισ. ευρώ κοστίζει η μείωση των φόρων που έχει εξαγγείλει η ΝΔ που αφορούν τις μειώσεις στις δαπάνες για τους αδύναμους.
Θα κόψει δαπάνες σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζοντας την τακτική της κινδυνολογίας.
Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε και κατά του Γιάννη Στουρνάρα: «Οι αντιρρήσεις ακούγονται για παράδειγμα από τον διοικητή της ΤτΕ, ο οποίος αντί να κοιτάει τη δουλειά του και τον θεσμικό του ρόλο, κάνει το "λαγό" του κόμματος που τον τοποθέτησε σε αυτήν τη θέση».
Με αφορμή τις αρνητικές εκτιμήσεις της Κομισιόν για την οικονομία, σχολίασε ότι "πριν τις ευρωεκλογές είπα στους πολίτες ότι εάν δεν στηρίξουν το σχέδιο που είχαμε εξαγγείλει θα ανοίξουν οι ορέξεις πολλών για να αμφισβητήσουν τα μέτρα».
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ.Τσίπρας ρωτήθηκε για τις ρουσφετολογικές μετατάξεις στη βουλή, όπου αδειάζοντας την Τασία χριστοφιλοπούλου που αποχώρησε ζητώντας συγγνώμη από τον ΣΥΡΙΖΑ, εκείνος είπε «προσφέρω συγγνώμη στον ελληνικό λαό».
Είπε ειδικότερα: Θέλω να είμαι καθαρός.
Δεν πρόκειται για διορισμούς, αλλά για μια δυνατότητα καλύτερης θέσης για δημοσίους υπαλλήλους.
Ηταν λάθος, δεν το γνώριζα.
Εγινε διακομματικά, μετά από πρόταση Τραγάκη να μπει η βουλή στο νόμο της κινητικότητας. θα ήθελα να προσφέρω μια "συγγνώμη" όχι στα μέλη και στο κόμμα αλλά στον ελληνικό λαό.
Για τη Novartis, τη Δικαιοσύνη και τις καταγγελίες Αγγελή ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως «η υπόθεση δεν τιμά ούτε το πολιτικό σύστημα, η υπόθεση αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα σκάνδαλα.
Οι υπερτιμολογήσεις είναι διεθνές σκάνδαλο.
Εμείς δεν είπαμε ότι θα πάμε μέχρι τέλους τους πολιτικούς μας αντιπάλους.
Κάναμε αυτό που απαιτούσε ο θεσμικός μας ρόλος».
Υποστήριξε ότι ήταν απόφαση του Nίκου Κοτζιά να μην είναι υποψήφιος.
«Πάντα θα τον τιμώ.
Είμαι βέβαιος ότι θα είναι ένας χρήσιμος πολίτης και πολιτικός και έξω από τη Βουλή».
Για τον Γιάνη Βαρουφάκη και το ΜέΡΑ 25 είπε ότι «πρέπει να αφήνουμε όλα τα λουλούδια να ανθίζουν...
Ο λαός θα αποφασίσει για το κόμμα Βαρουφάκη.
Το ότι λέει ο ίδιος ότι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι χαμένη και δεν είναι χαμένη η ψήφος στη ΝΔ πραγματικά είναι κάτι για το οποίο... σηκώνω τα χέρια ψηλά».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS