Βρετανία: Απέρριψε το κοινοβούλιο πρόταση των Εργατικών που θα εμπόδιζε ένα «no deal Brexit»

Βρετανία: Απέρριψε το κοινοβούλιο πρόταση των Εργατικών που θα εμπόδιζε ένα «no deal Brexit»
Καταψήφισε το βρετανικό κοινοβούλιο την πρόταση της αντιπολίτευσης να εμποδίσει τον επόμενο πρωθυπουργό να οδηγήσει τη χώρα σε ένα «no deal Brexit»
Καταψήφισε -με μόλις 11 ψήφους διαφορά- το βρετανικό κοινοβούλιο την πρόταση της αντιπολίτευσης να εμποδίσει τον επόμενο πρωθυπουργό των Τόρις να οδηγήσει την χώρα σε αποχώρηση από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.
Ειδικότερα, οι βουλευτές καταψήφισαν με 309 ψήφους έναντι 298, την πρόταση που θα επέτρεπε στους βουλευτές να αναλάβουν τον έλεγχο της κοινοβουλευτικής ατζέντας στις 25 Ιουνίου και να εισάγουν νόμο που θα αποκλείει την έξοδο από την ΕΕ χωρίς συμφωνία τον Οκτώβριο.
Τη διακομματική πρόταση που κατέθεσε το Εργατικό κόμμα, υποστήριξαν ο επικεφαλής του Εθνικού κόμματος Σκοτίας στο Ουέστμινστερ, Ian Blackford, ο ηγέτης των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, Vince Cable, η επικεφαλής του Plaid της Ουαλίας στο Ουέστμινστερ, Liz Roberts, ο βουλευτής των Συντηρητικών Oliver Letwin και η ηγέτης των Πρασίνων, Caroline Lucas.
Ο σκιώδης υπουργός για το Brexit, Keir Starmer, χαρακτήρισε το αποτέλεσμα απογοητευτικό, αλλά πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι μόνο η αρχή και όχι το τέλος της προσπάθειας να αποτραπεί μία έξοδος χωρίς συμφωνία.
«Οι Εργατικοί είναι έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν οποιονδήποτε μηχανισμό μπορούν για να προστατέψουν τις θέσεις εργασίας, την οικονομία και τις τοπικές κοινωνίες από τις καταστροφικές συνέπειες της μη συμφωνίας.
Κάθε υποψήφιος των Συντηρητικών θα πρέπει να ξέρει ότι το κοινοβούλιο θα συνεχίσει να αγωνίζεται κατά της μη συμφωνίας», δήλωσε μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS