Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος 0,4% για τον χρυσό, λόγω εμπορικών ανησυχιών - Στα 1.336,80 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Άνοδος 0,4% για τον χρυσό, λόγω εμπορικών ανησυχιών - Στα 1.336,80 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με άνοδο 5,60 δολ. ή 0,4%, στα 1.336,80 δολ. ανά ουγγιά
Με άνοδο, έκλεισε σήμερα (12/6/2019) ο χρυσός, βρίσκοντας στήριξη στις αυξημένες προσδοκίες για μείωση επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), αλλά και στις επίμονες εμπορικές ανησυχίες.
Οι ΗΠΑ σκληραίνουν τη στάση τους έναντι της Κίνας, ενώ οι προσδοκίες για την επίτευξη προόδου στην επικείμενη συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, και του Κινέζου ομόλογου του, Xi Jinping, στο περιθώριο της G20, είναι χαμηλές.
Σήμερα, ο Trump εμφανίστηκε αισιόδοξος για μια εμπορική συμφωνία με την Κίνα, αν και προειδοποίησε εκ νέου για αύξηση των δασμών σε περίπτωση που οι δύο πλευρές δεν καταλήξουν σε μια λύση.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, «διαισθάνεται» πως οι ΗΠΑ θα καταλήξουν τελικά σε εμπορική συμφωνία με την Κίνα.
Προειδοποίησε, ωστόσο, πως αν δεν υπάρξει εμπορική συμφωνία, τότε οι ΗΠΑ θα επιβάλουν δασμούς σε εισαγωγές κινεζικών προϊόντων αξίας 325 δισ. ευρώ.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε σήμερα με άνοδο 5,60 δολ. ή 0,4%, στα 1.336,80 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών βρέθηκαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, τα οποία θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι ο πληθωρισμός κατέγραψε επιβράδυνση τον Μάιο, καθώς η άνοδος στις τιμές των τροφίμων αντισταθμίστηκε από τη φθηνότερη βενζίνη, σε μια εξέλιξη που θα μπορούσε να ασκήσει περαιτέρω πιέσεις στη Fed να μειώσει τα επιτόκια εντός του τρέχοντος έτους.
Σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group, οι προσδοκίες της αγοράς για μια μείωση των επιτοκίων μέχρι τον Ιούλιο διαμορφώνονται στο 85,3%.
Ειδικότερα, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (CPI) αυξήθηκε μόλις κατά 0,1% τον περασμένο μήνα -το μικρότερο ποσοστό αύξησης σε τέσσερις μήνες- έναντι αύξησης 0,3% του Απριλίου.
Στους 12 μήνες έως τον Απρίλιο, ο CPI αυξήθηκε κατά 1,8%, σημειώνοντας επιβράδυνση σε σχέση με την αύξηση 1,9% του Απριλίου.
Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων τιμών της ενέργειας και των τροφίμων, ο δομικός CPI αυξήθηκε κατά 0,1% τον Μάιο, καταγράφοντας το ίδιο ποσοστό αύξησης για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, ενώ σε ετήσια βάση σημείωσε αύξηση 2%, έναντι αύξησης 2,1% του προηγούμενου μήνα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης