Παπανάτσιου: Όλες οι προτάσεις μας είναι ακριβώς κοστολογημένες - Δεν θέλουμε πισωγυρίσματα

Παπανάτσιου: Όλες οι προτάσεις μας είναι ακριβώς κοστολογημένες - Δεν θέλουμε πισωγυρίσματα
Η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν κάνει καμία κίνηση εάν δεν έχει κοστολογήσει τα πάντα
Η κυβέρνηση δεν κάνει καμία κίνηση εάν πρώτα δεν έχει κοστολογήσει τα πάντα, διεμήνυσε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.
«Είναι δεδομένο ότι η οικονομία είναι σε καλή κατάσταση, ότι υπάρχει η ρευστότητα που απαιτείται και από εκεί και πέρα τα όποια μέτρα, αν είναι κοστολογημένα, μπορεί να ωθήσουν την οικονομία στην επόμενη μέρα, ούτως ώστε να έχουμε και καλύτερη ανάπτυξη», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 fm».
«Δεν κάνουμε καμία κίνηση χωρίς να έχουμε κοστολογήσει τα πάντα, όλες οι προτάσεις μας είναι ακριβώς κοστολογημένες, γιατί δεν θέλουμε πισωγυρίσματα.
Πετύχαμε την έξοδο από τα μνημόνια, δεν θέλουμε να γυρίσουμε πίσω με τίποτε και οι θυσίες που έγιναν από τον ελληνικό λαό να μην έχουν φέρει το αποτέλεσμα για το οποίο όλα αυτά τα χρόνια παλέψαμε.
Διαχειριστήκαμε τα χρήματα του ελληνικού λαού πάρα πολύ καλά, γι' αυτό κι έχουμε αυτά τα αποτελέσματα», εξήγησε η κ.Παπανάτσιου. «Εμείς», συνέχισε, «για το 2020 θέλουμε την πρώτη κλίμακα του φόρου από το 22% στο 20% και επίσης θα μειώσουμε την προκαταβολή στο 50% και τον φόρο, ενώ για τις επιχειρήσεις, τα νομικά πρόσωπα, θα μειώσουμε κατά 1% κάθε έτος για να το φτάσουμε στο 25%».
«Και τα μέτρα που έχουμε πάρει μέσα στο 2019 εκτιμήθηκαν από τους αρμόδιους και τους υπηρεσιακούς παράγοντες και από την Eurostat και την ΕΛΣΤΑΤ ότι θα έχουμε υπερπλεόνασμα, γι' αυτό και φέραμε και τα μέτρα του 2019. Τα μέτρα που έχουμε εξαγγείλει για το 2020 είναι με βάση τις μελέτες που έχουν γίνει από όλους τους επιστήμονες του υπουργείου Οικονομικών, δεν είναι κάτι που έρχεται σήμερα, είναι μόνιμα μέτρα, τα οποία θα φέρουν την ανάπτυξη», ανέφερε η κ.Παπανάτσιου.
Ερωτηθείσα σχετικά με την πορεία των εσόδων απάντησε: «Τα έσοδά μας είναι καλά, θα τα δούμε μετά το τέλος του μήνα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε υστέρηση εσόδων».
Σε σχέση με την πρόταση της ΝΔ για επαναδιαπραγμάτευση των πρωτογενών πλεονασμάτων παρατήρησε: «Εκείνο που κάναμε για τα πλεονάσματα είναι να υπάρχουν τα χρήματα στον ειδικό λογαριασμό για το 1% λιγότερα πλεονάσματα για κάθε έτος, για τα επόμενα τρία χρόνια.
Επί της ουσίας έχουμε κατεβάσει μόνοι μας τα πλεονάσματα στο 2,5%.
Ο κ. Μητσοτάκης όλη τη διαπραγμάτευση την κάνει με τη βεβαιότητα της πολύ καλής οικονομικής κατάστασης αυτήν τη στιγμή, της πολύ καλής εικόνας και ρευστότητας που έχουμε.
Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν διαθέσιμα 30 δισ., ενώ όταν αναλάβαμε κυβέρνηση εμείς ψάχναμε να βρούμε πώς θα πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις τον Φλεβάρη του 2015».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS