Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Συνεχής και διαρκής η επιδείνωση των σχέσεων μας με τις ΗΠΑ – Στον αέρα η συνάντηση με Trump

tags :
Putin: Συνεχής και διαρκής η επιδείνωση των σχέσεων μας με τις ΗΠΑ – Στον αέρα η συνάντηση με Trump
Η σημερινή κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει κάνει δεκτές δεκάδες αποφάσεις για κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας είπε ο Putin
Την θέση ότι οι αμερικανορωσικές σχέσεις επιδεινώνονται διαρκώς διατύπωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, υποστηρίζοντας ότι η διακυβέρνηση Trump έχει κάνει δεκτές δεκάδες αποφάσεις για την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.
«Η σημερινή κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει κάνει δεκτές αρκετές δεκάδες αποφάσεις για την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας» υποστήριξε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mir ο Putin, τοποθέτηση που έρχεται λίγες εβδομάδες πριν από τη σύνοδο της G20 στην Ιαπωνία, όπου είναι πολύ πιθανό να υπάρξει συνάντηση μεταξύ των προέδρων  ΗΠΑ – Ρωσίας.
Αν και ο Trump είπε ότι θα συναντηθεί με τον Putin στο περιθώριο της συνόδου, το Κρεμλίνο σε ανακοίνωση του έκανε γνωστό ότι το ενδεχόμενο μιας συνάντησης είναι στον αέρα και ότι ακόμα δεν έχουν γίνει συζητήσεις για το εν λόγω θέμα.
Πάντως ο Trump με χθεσινές δηλώσεις του φρόντισε να δυναμιτίσει το ήδη βαρύ κλίμα δεδομένου ότι ΗΠΑ και Ρωσία έχουν τελείως διαφορετικές θέσεις σε μια σειρά από κορυφαία διεθνή ζητήματα π.χ. πόλεμος σε Συρία, Ουκρανία, ρωσική ανάμειξη στις εκλογές των ΗΠΑ, κοκ.
Ο Trump αν και υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ θα επιθυμούσαν να έχουν καλές σχέσεις με τη Ρωσία, είπε ότι ετοιμάζεται να αναπτύξει μια δύναμη 1,000 στρατιωτών στην Πολωνία, κίνηση στην οποία αντιτίθεται σφόδρα η Μόσχα, καθώς και ότι επεξεργάζεται το σενάριο επιβολής κυρώσεων στη Ρωσία για το project του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2.
Υπό τη «σκιά» αυτών των δηλώσεων ο Putin εξέφρασε την ελπίδα ότι οι σχέσεις με τις ΗΠΑ θα ομαλοποιηθούν, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «ελπίζουμε ότι στο τέλος θα επικρατήσει η κοινή λογική».
«Ελπίζουμε ότι με όλους τους εταίρους μας, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ, θα καταφέρουμε να φτάσουμε σε ορισμένες εποικοδομητικές αποφάσεις στο πλαίσιο της G20, οι οποίες θα δημιουργούν τις αναγκαίες, σταθερές συνθήκες για την οικονομική συνεργασία» υποστήριξε ο Putin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης