Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην τελική ευθεία η έκδοση του Julian Assange στις ΗΠΑ

tags :
Στην τελική ευθεία η έκδοση του Julian Assange στις ΗΠΑ
Η απόφαση του Βρετανού υπουργού Εσωτερικών ανοίγει το δρόμο στη δικαιοσύνη για έκδοση του Assange στις ΗΠΑ
Ο Βρετανός υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι υπέγραψε το αίτημα για την έκδοση του Julian Assange στις ΗΠΑ, αλλά επισημαίνει ότι η τελική απόφαση ανήκει στα δικαστήρια.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC, ο Javid δήλωσε: " Υπάρχει αίτημα έκδοσης από τις ΗΠΑ που θα εξεταστεί από τα δικαστήρια αύριο, αλλά χθες υπέγραψα την εντολή έκδοσης και την πιστοποίησα κάτι που επίσης θα περάσει  αύριο από τα δικαστήρια».
Η απόφαση του Javid ανοίγει το δρόμο στη δικαιοσύνη για έκδοση του Assange στις ΗΠΑ, όπου αντιμετωπίζει 18 κατηγορίες μεταξύ των οποίων και εκείνης της κατασκοπείας.  
Ο Assange κατηγορείται για συγκέντρωση και δημοσίευση διαβαθμισμένων πληροφοριών και για συνωμοσία με σκοπό την υποκλοπή στοιχείων από κυβερνητικό υπολογιστή.
Ο 47χρονος Αυστραλός ήταν πολύ άρρωστος για να εμφανιστεί τον περασμένο μήνα στο Ανώτατο δικαστήριο του Westminster όπου εκδικάζεται το αίτημα των ΗΠΑ. Η ακρόαση αναβλήθηκε για την Παρασκευή και, ανάλογα με την κατάσταση του Assange, μπορεί να πραγματοποιηθεί στη φυλακή Belmarsh όπου κρατείται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης