Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η Μόσχα ανησυχεί για τα μη επανδρωμένα κατασκοπευτικά αεροσκάφη που αναπτύσσουν οι ΗΠΑ στην Πολωνία

tags :
Η Μόσχα ανησυχεί για τα μη επανδρωμένα κατασκοπευτικά αεροσκάφη που αναπτύσσουν οι ΗΠΑ στην Πολωνία
Η Ρωσία εκφράζει την ανησυχία της για τα σχέδια των ΗΠΑ να αναπτύξουν στο έδαφος της Πολωνίας κατασκοπευτικά drones
Η Ρωσία εκφράζει την ανησυχία της για τα σχέδια των ΗΠΑ να αναπτύξουν στο έδαφος της Πολωνίας μοίρα μη επανδρωμένων κατασκοπευτικών αεροσκαφών MQ-9, δήλωσε σήμερα (13/6) ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών S. Ryabkov.
«Φυσικά αυτό μας ανησυχεί.
Αυτό εκφράζει την πολιτική δημιουργίας στρατιωτικής έντασης στην Ευρώπη, ιδιαίτερα στη λεγόμενη ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Ryabkov, προσθέτοντας ότι «με επινοημένες προφάσεις υλοποιούνται προγράμματα τα οποία σε σημαντικό βαθμό είναι αποσταθεροποιητικά και κλιμακώνουν την ένταση».
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωση του, αναφέρει ότι η Ρωσία δεν μπορεί να μη λάβει υπόψη στον αμυντικό της σχεδιασμό την ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών.
Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Trump και ο Πολωνός πρόεδρος A. Duda συμφώνησαν την Τετάρτη στην Ουάσιγκτον, να αναπτυχθεί στην Πολωνία μοίρα μη επανδρωμένων κατασκοπευτικών αεροσκαφών MQ-9, ενώ ο αριθμός των αμερικανών στρατιωτικών στην Πολωνία θα αυξηθεί κατά χίλια άτομα , από τις 4.500 που είναι σήμερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης