Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moscovici: Ανοιχτή η πόρτα για διαπραγματεύσεις με την Ιταλία – Να σεβαστεί τους κανόνες

tags :
Moscovici: Ανοιχτή η πόρτα για διαπραγματεύσεις με την Ιταλία – Να σεβαστεί τους κανόνες
Πρόκληση για την Ευρωζώνη η βελτίωση των δεικτών του κοινωνικού και οικονομικού πλούτου είπε ο Moscovici
Την θέση πως είναι ανοιχτή η πόρτα των διαπραγματεύσεων με την Ιταλία διατύπωσε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Pierre Moscovici, ο οποίος ωστόσο την κάλεσε να λάβει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε τα δημοσιονομικά της μεγέθη να είναι σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ.
«Πρέπει να υπάρχει σεβασμός στους κανόνες» υποστήριξε ο Moscovici, τονίζοντας ότι η Κομισιόν παρουσίασε το πακέτο των συστάσεων στις χώρες, ειδικά στην Ιταλία, υποστηρίζοντας πως η Κομισιόν περιμένει κάτι περισσότερο από δεσμεύσεις από την Ιταλία.
Αναφερόμενος στην Ευρωζώνη, ο Moscovici τόνισε ότι «η συμφωνία που υπήρξε στο Eurogroup ανοίγει το δρόμο για τον πρώτο προϋπολογισμό της Ευρωζώνης».
«Έγινε ένα σημαντικό βήμα προς μια ισχυρότερη οικονομική και νομισματική ένωση, αλλά πρόκειται για το πρώτο βήμα.
Υπάρχουν αρκετά που πρέπει να γίνουν έτσι ώστε αυτή η νύχτα να γίνει μια ιστορική στιγμή» ανέφερε ο Moscovici, τονίζοντας ότι «παρατηρούνται σημαντικές διαφορές στη δημοσιονομική πολιτική των χωρών – μελών», επισημαίνοντας ότι «η πρόκληση της Ευρωζώνης τα επόμενα είναι να βελτιώσει την ποιότητα των δεικτών κοινωνικού και οικονομικού πλούτου».
«Αφιερώσαμε πολύ χρόνο απόψε για να συναποφασίσουμε τα βήματα που πρέπει να γίνουν προκειμένου να ισχυροποιηθεί η Ευρωζώνη» τόνισε ο Moscovici, υπογραμμίζοντας πως «μια ακόμη σημαντική απόφαση που λάβαμε είναι ότι θα πρέπει να θέσουμε ένα backstop για την πιθανότητα τραπεζικών αναταράξεων σε μεμονωμένες τράπεζες».
Μάλιστα ο Moscovici υποστήριξε ότι ο διοικητής της ΕΚΤ, Mario Draghi συμφώνησε στο πλαίσιο που έθεσε το Eurogroup.
«Το ποτήρι είναι μισογεμάτο για την Ευρωζώνη.
Συμφωνήσαμε κάτι σημαντικό.
Τα επόμενα βήματα για την ενίσχυση της Ευρωζώνης και της θωράκισης έναντι των προβλημάτων.
Πρέπει να είμαστε φιλόδοξοι» υποστήριξε ο Moscovici, τονίζοντας ότι «συμφωνήσαμε για ένα εργαλείο προϋπολογισμού που θα χρηματοδοτεί τις δομικές μεταρρυθμίσεις και τις δημόσιες επενδύσεις».
Όπως είπε ο Moscovici,

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης