Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Ενισχύθηκε κατά +0,6% η βιομηχανική παραγωγή της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Απρίλιο 2019

Ιαπωνία: Ενισχύθηκε κατά +0,6% η βιομηχανική παραγωγή της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Απρίλιο 2019
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας υποχώρησε κατά -1,1%
Άνοδο κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας για τον Απρίλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (14/6) στοιχεία του Υπουργείου Οικονομίας της χώρας, τα οποία επιβεβαίωσαν τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις που είχαν δημοσιευθεί πριν από δύο εβδομάδες.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε κατά +0,6% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2019, όταν και είχε σημειωθεί πτώση της τάξεως του -0,9%, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους καταγράφηκε πτώση της τάξεως του -1,1%.
Ο υποδείκτης που αφορά τις αποστολές κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +1,7% σε μηνιαία βάση, ενώ αντίθετα σε ετήσια βάση καταγράφηκε πτώση κατά -1,5%, έναντι των προκαταρκτικών εκτιμήσεων για πτώση της τάξεως του -1,1%.
Παράλληλα, ο δείκτης που σχετίζεται με τα αποθέματα παρέμεινε αμετάβλητος σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2018 καταγράφηκε άνοδος της τάξεως του +1,2%.
Όσον αφορά την αναλογία αποθεμάτων, ο σχετικό υποδείκτης μειώθηκε κατά -2,5% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2019, ενά αντίθετα σημείωσε άνοδο της τάξεως του +1,9% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης