Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Υποχώρησε στο 0,9% ο ετήσιος πληθωρισμός τον Μάιο 2019 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Γαλλία: Υποχώρησε στο 0,9% ο ετήσιος πληθωρισμός τον Μάιο 2019 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η επιβράδυνση του ετήσιου πληθωρισμούς θα περιοριστεί στο 1%
Επιβράδυνση κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Γαλλία για τον Μάιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (14/6) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,9% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, έναντι ετήσιας ανόδου 1,3% τον Απρίλιο του 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η επιβράδυνση του ΔΤΚ θα περιοριστεί στο 1%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε άνοδος της τάξεως του 0,1% έναντι 0,3% τον Απρίλιο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο 0,2%
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Insee, οι τιμές στον τομέα των τροφίμων αυξήθηκαν κατά 0,7% σε ετήσια βάση, ενώ οι τιμές στους τομείς μεταποιητικών προϊόντων και καπνού αυξήθηκαν κατά 0,2% και 0,3% αντίστοιχα.
Όσον αφορά τις τιμές στον τομέα της ενέργειας, σημειώθηκε ετήσια άνοδος της τάξεως του 0,6%, με τις τιμές να διατηρούν σταθερό ρυθμό ανόδου σε σύγκριση με τον Απρίλιο.
Εξαιρουμένων των τιμών ενέργειας, ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,5 ετησίως, μετά την αύξηση του 0,7% που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα.
Επιπλέον, ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή, ο οποίος παρακολουθείται στενά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, κατέγραψε επιβράδυνση στο 1,1% για τον ίδιο μήνα, έναντι 1,5% τον Απρλίο, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης