Διεθνή

Ρωσία: Κατά -0,25% μείωσε τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, στο 7,5% - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις

tags :
Ρωσία: Κατά -0,25% μείωσε τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, στο 7,5% - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις
Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας δήλωσε ότι είναι πιθανές περαιτέρω μειώσεις στα επιτόκια μέσα στους επόμενους μήνες
Στην πρώτη μείωση του βασικού της επιτοκίου για το 2019 προχώρησε η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας, κατά την ολοκλήρωσης της σημερινής (14/6) συνεδρίασης, τονίζοντας ότι είναι πιθανές περαιτέρω μειώσεις κατά τους επόμενους μήνες.
Ειδικότερα, η Τράπεζα της Ρωσίας αποφάσισε να μειώσει το βασικό της επιτόκιο κατά 0,25 ποσοστιαίες μονάδες, στο 7,5% έναντι 7,75% προηγουμένως, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
«Η επιβράδυνση του ετήσιου πληθωρισμού συνεχίζεται», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας, προσθέτοντας ότι «η οικονομική ανάπτυξη για το πρώτο εξάμηνο του 2019 είναι χαμηλότερη σε σύγκριση με τις προσδοκίες της Τράπεζας της Ρωσίας».
Παράλληλα, η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας τόνισε ότι είναι πιθανές περαιτέρω μειώσεις στα επιτόκια μέσα στους επόμενους μήνες, διευκρινίζοντας ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της κατάστασης.
«Εάν η κατάσταση εξελίσσεται σύμφωνα με τις βασικές μας προβλέψεις, η Τράπεζα της Ρωσίας παραδέχεται την πιθανότητα περαιτέρω μείωσης των επιτοκίων σε κάποια από τις επόμενες σνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και τη μετάβαση στην ουδέτερη νομισματική πολιτική μέχρι τα μέσα του 2020», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων η Τράπεζα στην ανακοίνωσή της.
Μάλιστα, η Τράπεζα ανέφερε ότι ο πληθωρισμός βρέθηκε σε τροχιά επιβράδυνσης προς το 4% ταχύτερα απ' ότι αναμενόταν αρχικά, ενώ πρόσθεσε ότι στι 10 Ιουνίου 2019 ο πληθρωισμός βρισκόταν στο 5% έναντι 5,1% τον Μάιο.
Σημειώνεται ότι η επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας είναι προγραμματισμένη για τις 26 Ιουλίου 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης