Τελευταία Νέα
Διεθνή

Draghi: Ουδέτερος μέχρι στιγμής ο αντίκτυπος των αρνητικών επιτοκίων στα κέρδη των τραπεζών

tags :
Draghi: Ουδέτερος μέχρι στιγμής ο αντίκτυπος των αρνητικών επιτοκίων στα κέρδη των τραπεζών
Ο Mario Draghi σημείωσε πως το αρνητικό καταθετικό επιτόκιο της ΕΚΤ είχε μέχρι στιγμής ουδέτερο αντίκτυπο στην κερδοφορία των τραπεζών
Ουδέτερο αντίκτυπο έχει μέχρι στιγμής το αρνητικό καταθετικό επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στην κερδοφορία των τραπεζών, επεσήμανε ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας, Mario Draghi, σε σημερινή (14/6/2019) του επιστολή προς Ευρωβουλευτή.
«Η συνολική επίδραση της νομισματικής μας πολιτικής στην κερδοφορία των τραπεζών ήταν μέχρι στιγμής ουδέτερη», αναφέρει στην επιστολή του ο Draghi.
«Ο αρνητικός αντίκτυπος στο καθαρό περιθώριο επιτοκίου των τραπεζών αντισταθμίστηκε από τη βελτίωση των οικονομικών προοπτικών, που οδήγησε σε αύξηση του συνολικού όγκου των δανείων και, επιπλέον, σε βελτίωση της πιστωτικής ποιότητας, η οποία έχει μειώσει το κόστος των προβλέψεων», προσθέτει ο Draghi.
Ο κεντρικός τραπεζίτης πρόσθεσε ότι η ΕΚΤ θα παρακολουθεί «προσεκτικά» τον αντίκτυπο των αρνητικών επιτοκίων, ειδικά επειδή η επίπτωσή τους εξαρτάται από το πόσο διάστημα τα επιτόκια θα παραμείνουν χαμηλά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης