Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εμπειρογνώμονες του Ιράν ελέγχουν αν μπορεί να επιστρέψει το πλήρωμα στο ένα από τα δύο πλοία

tags :
Εμπειρογνώμονες του Ιράν ελέγχουν αν μπορεί να επιστρέψει το πλήρωμα στο ένα από τα δύο πλοία
Αυτοσυγκράτηση συστήνει η ΕΕ   
Το Ιράν έκανε γνωστό ότι έχει αποστείλει εμπειρογνώμονες στο πετρελαιοφόρο από το οποίο έσωσε μέλη του πληρώματος, μετά από την πυρκαγιά που ξέσπασε από επίθεση, για να διαπιστωθεί αν μπορούν να επιστρέψουν στο πλοίο.
Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ζητήσει μεγάλη αυτοσυγκράτηση εν μέσω αυξανόμενων καταγγελιών των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν, σχετικά με τις επιθέσεις στα πετρελαιοφόρα, στον Κόλπο του Ομάν. Το Ιράν αρνείται κάθε ευθύνη για τις επιθέσεις, ενώ ο Allahmorad Afifipour, επικεφαλής του Λιμενικού στην ιρανική παράκτια επαρχία Hormozgan δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim
"Πυρκαγιά υπήρξε και στα δύο δεξαμενόπλοια.
Στέλνουμε εμπειρογνώμονες για να αξιολογήσουμε εάν το πλήρωμα που διασώθηκε από το Ιράν μπορεί να επιστρέψει στο ένα δεξαμενόπλοιο".
Το ισπανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA είχε αναφέρει την Πέμπτη ότι ιρανικές ομάδες έρευνας και διάσωσης μετέφεραν 44 ναυτικούς από τα δύο πετρελαιοφόρα στο λιμάνι του Bandar Jask.
Ωστόσο, η κεντρική διοίκηση των ΗΠΑ δήλωσε ότι 21 μέλη από το πλήρωμα του ιαπωνικού πλοίου Kokuka περισυλλέγησαν από ολλανδικό ρυμουλκό και μεταφέρθηκαν στο σκάφος USSBainbridge.
Τα ιρανικά τηλεοπτικά κανάλια έδειξαν εικόνες από 23 μέλη διάσωσης και ανέφεραν ότι 11 από αυτούς ήταν Ρώσοι, 11 Φιλιππινέζοι και ένας Γεωργιανός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης