Τελευταία Νέα
Διεθνή

Malmstrom: Δεν υπάρχει ελπίδα αποφυγής των δασμών σε περίπτωση «no deal» Brexit

Malmstrom: Δεν υπάρχει ελπίδα αποφυγής των δασμών σε περίπτωση «no deal» Brexit
Η επιβολή δασμών είναι αναπόφευκτη σε περίπτωση «no deal» Brexit, προειδοποίησε η Ευρωπαία Επίτροπος Εμπορίου, Cecilia Malmstrom
Οι υποστηρικτές του Brexit κάνουν «εντελώς λάθος» εάν θεωρούν ότι η προσφυγή σε έναν δυσδιάκριτο κανόνα για το εμπόριο θα σταματήσει την επιβολή δασμών μέσα σε μία νύχτα, εάν η Βρετανία εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία, προειδοποίησε σήμερα (14/6/2019) η Ευρωπαία Επίτροπος Εμπορίου, Cecilia Malmstrom.
Ορισμένοι Βρετανοί πολιτικοί έχουν αναφέρει ότι σε περίπτωση «no deal» Brexit, η Βρετανία θα μπορούσε να επικαλεστεί το Άρθρο 24 της Γενικής Συμφωνίας Δασμών και Εμπορίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, ώστε να αποφευχθούν οι δασμοί.
«Είναι εντελώς λάθος», δήλωσε η Malmstrom στο «Reuters».
«Θα πρέπει να συναλλάσσονται μαζί μας και με άλλες χώρες, μέχρις ότου να υπάρξουν εμπορικές συμφωνίες -και ελπίζουμε ότι θα υπάρξει μια εμπορική συμφωνία- στη βάση του “πιο ευνοούμενου έθνους”.
Και αυτό θα σημαίνει νέους δασμούς», πρόσθεσε η Ευρωπαία Επίτροπος.

Ελπίδες για μια συνάντηση Trump - Xi

Παράλληλα, η Malmstrom εξέφρασε την ελπίδα ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, θα συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογό του, Xi Jinping, στη σύνοδο κορυφής των G20 στην Ιαπωνία αργότερα αυτόν τον μήνα, προκειμένου να μειωθούν οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών.
«Αν συναντηθούν, νομίζω ότι όλος ο κόσμος θα το θεωρήσει καλή ιδέα», δήλωσε η Malmstrom.
«Το γεγονός ότι υπάρχει τουλάχιστον μια πιθανότητα αποκλιμάκωσης των εντάσεων και ότι αυτές οι δύο χώρες μιλούν μεταξύ τους, θα ήταν καλό σημάδι για ολόκληρο τον κόσμο.
Όμως, τα θέματα μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας δεν θα λυθούν όλα στην Οσάκα», πρόσθεσε η Ευρωπαία Επίτροπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης