Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στην αγορά ακινήτων εισέρχεται δυναμικά ο όμιλος Fourlis

tags :
Στην αγορά ακινήτων εισέρχεται δυναμικά ο όμιλος Fourlis
Σε δύο χρόνια η Trade Estates θα εμφανίζει ενεργητικό άνω των 300 εκατ. ευρώ
Η αγορά ακινήτων και το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι οι βασικοί στόχοι του ομίλου Fourlis  για την επόμενη τριετία.
Το μήνυμα αυτό έστειλε η διοίκηση από τη γενική συνέλευση  των μετόχων, με τον πρόεδρο του Ομίλου κ  Βασίλη Φουρλή να ανεβάζει τον πήχη των προσδοκιών για την  αγορά ακινήτων, αναμένοντας ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021 το συνολικό ενεργητικό της Trade Estates  θα  έχει φθάσει κοντά στην περιοχή των 350 εκατ. ευρώ από176 εκατ. ευρώ που είναι σήμερα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει λάβει άδεια από την  Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και σε διάστημα δύο ετών πρέπει να εισαχθεί αυτόνομα   η εταιρεία στο Χρηματιστήριο Αθηνών  δηλαδή μέχρι τον  Απρίλιο του 2021.
Ο κ  Βασίλης Φουρλής είπε ότι η εταιρεία ακινήτων θα δραστηριοποιηθεί στην εγχώρια αγορά όπως και της Βουλγαρίας που παρουσιάζουν σημαντικές ευκαιρίες. Ειδικά για την Ελλάδα θεωρεί ότι η αγορά προσφέρει ακίνητα σε τιμές ευκαιρίας και αποδόσεις κυμαίνονται στα επίπεδα του 9% με 10%.
Η απόκτησή τους και κυρίως η αξιοποίηση τους όπως είναι η ανακαίνισή τους θα διαμορφώσουν υψηλότερες τιμές προς ενοικίαση σε σχέση με σήμερα.    
Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος κ Απόστολος  Πεταλάς εστίασε το ενδιαφέρον του στην πορεία των ηλεκτρονικών πωλήσεων οι οποίες σημειώνουν  εντυπωσιακή άνοδο. Τόνισε ότι τα ηλεκτρονικά καταστήματα εμφανίζονται ως απειλή έναντι των φυσικών καταστημάτων και πρέπει όλοι σταδιακά να προσαρμοστούν στο νέο μοντέλο που επιβάλει η αγορά.
Οι ηλεκτρονικές πωλήσεις του ΙΚΕΑ κινήθηκαν στα επίπεδα του 10% το 2018 και φέτος  αναμένεται να ανέλθει στο 11%.
Η διοίκηση εκτιμά ότι το 2022 θα  είναι υψηλότερες  του 15% των συνολικών πωλήσεων.
Για την Intersport εκτιμάται ότι φέτος  θα διαμορφωθούν στο 5% και αναμένεται να ξεπεράσουν το 15% στο τέλος της τριετίας.
Το ισχυρό χαρτί του ομίλου είναι οι σημαντικές επενδύσεις που έχει  κάνει σε Logistics φθάνοντας τα 30  εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα να του δίνουν  προβάδισμα σε σχέση με τον  ανταγωνισμό.  
Η διοίκηση  έδωσε θετικές προοπτικές για την πορεία του ομίλου παρότι το πρώτο τρίμηνο κινήθηκε χαμηλότερα των προσδοκιών επισημαίνοντας ότι το δεύτερο τρίμηνο εμφανίζει καλύτερη πορεία και διευκρινίστηκε ότι το τελευταίο τρίμηνο του έτους είναι το καλύτερο του Ομίλου.
Ο πρόεδρος κ. Βασίλης Φουρλής μετέφερε θετικό κλίμα από το roadshow της Νέας Υόρκης λέγοντας ότι οι ξένοι επενδυτές βλέπουν με ενδιαφέρον την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι   το βασικό θέμα που αφιέρωσαν αρκετό χρόνο ήταν η εταιρική διακυβέρνηση  μετά το σκάνδαλο της Folli  Follie.
H διοίκηση απάντησε θετικά σε αίτημα μετόχου να δίνεται στο μέλλον η δυνατότητα επανεπένδυσης του μερίσματος ή της επιστροφής κεφαλαίου.
Ο κ  Βασίλης Φουρλής είπε ότι θα πρέπει να δοθούν κίνητρα  από το κράτος προς αυτή την κατεύθυνση διευκρινίζοντας ότι δεν πρέπει να εφαρμόζεται φόρος επί των μερισμάτων όταν ο επενδυτής επανατοποθετεί αγοράζοντας μετοχές της εταιρείας.
Ο όμιλος  Fourlis θα  διανείμει το ποσό των 10  λεπτά του ευρώ ανά μετοχή ως επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους  της εταιρείας.
Η αποκοπή θα γίνει στις 23 Ιουλίου 2019 και  η καταβολή στις 29 Ιουλίου.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης