Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Διακήρυξη της ΕΕ για Αιγαίο και Κύπρο δεν έχει καμία αξία για εμάς

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Διακήρυξη της ΕΕ για Αιγαίο και Κύπρο δεν έχει καμία αξία για εμάς
Είναι ένα ακόμη παράδειγμα για το πώς η Ελλάδα και οι Ελληνοκύπριοι κάνουν κατάχρηση της ένταξής τους στην ΕΕ, ενώ κάποιες χώρες της ΕΕ είναι υποχείρια τους
Απορρίπτει η Τουρκία την Διακήρυξη της Συνόδου των χωρών του Νότου περί καταπάτησης του Διεθνούς Δικαίου στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, σύμφωνα με το Τουρκικό πρακτορείο Anadolu, που επικαλείται ανακοίνωση του Τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.
«Η κοινή διακήρυξη της ΕΕ από τη Μάλτα αντικατοπτρίζει τις εθνικές θέσεις της Ελλάδας και της ελληνοκυπριακής κυβέρνησης, που δεν συμμορφώνονται με τις αρχές του ΟΗΕ για την επίλυση του Κυπριακού ή τους κανόνες του διεθνούς δικαίου. Για το λόγο αυτό για εμάς δεν έχει καμία αξία, επιρροή ή επίδραση» αναφέρει το Τουρκικό υπουργείο.
και υπογραμμίζει πως «η διακήρυξη αυτή είναι ένα ακόμη παράδειγμα για το πώς η Ελλάδα και οι Ελληνοκύπριοι κάνουν κατάχρηση της ένταξής τους στην ΕΕ, ενώ κάποιες χώρες της ΕΕ είναι υποχείρια τους».
«Η ΕΕ και οι χώρες της δεν μπορούν να είναι αμερόληπτες και αξιόπιστοι παράγοντες στην επίλυση του Κυπριακού» καταλήγει το Τουρκικό ΥΠΕΞ.
Η 6η Διάσκεψη Κορυφής της Νότιας ΕΕ, διεξήχθη στη Μάλτα την Παρασκευή με τη συμμετοχή της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Μάλτας, της Πορτογαλίας, της Ελλάδας και της ελληνοκυπριακής κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης