Χαρίτσης: Στις 7 Ιουλίου οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν αν θέλουν αυξημένους μισθούς ή εργασία «λάστιχο»

Χαρίτσης: Στις 7 Ιουλίου οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν αν θέλουν αυξημένους μισθούς ή εργασία «λάστιχο»
Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ συνδυάζει ένα ολοκληρωμένο πακέτο μέτρων ενίσχυσης της κοινωνικής πλειοψηφίας, τονίζει ο Α. Χαρίτσης
Στις κάλπες οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν εάν θέλουν εργασία με αυξημένους μισθούς και ισχυρά δικαιώματα ή εργασία-λάστιχο, αξιοπρεπείς συντάξεις εγγυημένες από το κράτος ή να εξαρτώνται από την αστάθεια του ιδιωτικού τομέα στα γηρατειά τους, τονίζει σε συνέντευξή του στο «Έθνος», ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία, Α. Χαρίτσης
Όπως σημειώνει «όσο και αν το προσπαθεί, η ΝΔ δεν μπορεί να κρύψει την αντικοινωνική φιλοσοφία του προγράμματός της».
Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τονίζει ο κ. Χαρίτσης, «συνδυάζει ένα ολοκληρωμένο πακέτο μέτρων ενίσχυσης της κοινωνικής πλειοψηφίας, δίνοντας πλέον έμφαση στην ελάφρυνση των βαρών στα μεσαία στρώματα, με στοχευμένες πολιτικές  για την επιτάχυνση της βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης, τη δημιουργία περισσότερων και καλύτερων θέσεων εργασίας και την αποφασιστική ενίσχυση του κοινωνικού κράτους».  
Η ΝΔ, σύμφωνα με τον κ. Χαρίτση, «αντιπαραβάλλει αυτούσια όλα τα χρεοκοπημένα ιδεολογήματα του νεοφιλελευθερισμού, τα οποία θέλει να εφαρμόσει με την ορμή του οδοστρωτήρα: τη μείωση της φορολογίας των υψηλών εισοδημάτων, την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, την εκχώρηση κρίσιμων δημόσιων υπηρεσιών σε ιδιώτες, ακόμα  και την καθιέρωση υποχρεωτικού ιδιωτικού πυλώνα στο ασφαλιστικό σύστημα.
Πρόκειται για ακραίες αντιλήψεις, τις οποίες σταδιακά εγκαταλείπει ακόμα και το ΔΝΤ».
Ακόμη, σημειώνει μεταξύ άλλων ότι είναι λογικό να υπάρχει κόπωση στην κοινωνία μετά από 8 χρόνια μνημονίων και λιτότητας, υπογραμμίζει ότι τους τελευταίους μήνες η χώρα έχει γυρίσει σελίδα αφού «βγήκαμε από τα μνημόνια, η οικονομία αναπτύσσεται και η ανεργία μειώνεται»  και πλέον «το κρίσιμο τώρα είναι , και εκεί εστιάζει η κυβέρνηση, αυτές οι  επιτυχίες να φτάσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και περισσότερο στη ζωή των πολιτών».   
«Αυτό σίγουρα δεν θα έρθει με τους αυτοματισμούς μιας αχαλίνωτης αγοράς εργασίας , όπως υπόσχεται η ΝΔ», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Κατά τον ίδιο, για να επουλωθούν οι πληγές της κρίσης «απαιτείται μια αποφασιστική στροφή στις πολιτικές που η κυβέρνηση ήδη υλοποιεί ή έχει δρομολογήσει, όπως η διαδοχική αύξηση του κατώτατου μισθού, η μείωση του ΦΠΑ και του ΕΝΦΙΑ, η 13η σύνταξη, οι στοχευμένες φοροελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη και η ουσιαστική ενίσχυση της Παιδείας, της Υγείας και της Κοινωνικής Πρόνοιας».
Επιπλέον, σημειώνει ότι υπάρχει ανανέωση και διεύρυνση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κληθείς να απαντήσει γιατί κατεβαίνει υποψήφιος στον τόπο καταγωγής του, στη Μεσσηνία, μεταξύ άλλων, αναφέρει «γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι η περιφέρεια μπορεί και πρέπει να πρωταγωνιστήσει στην παραγωγική αναγέννηση που έχει ανάγκη η χώρα μας».    
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS