Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σε επιφυλακή οι G20 για τη σταθερότητα της αγοράς πετρελαίου, μετά τις επιθέσεις στον Περσικό Κόλπο

Σε επιφυλακή οι G20 για τη σταθερότητα της αγοράς πετρελαίου, μετά τις επιθέσεις στον Περσικό Κόλπο
Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν το Ιράν για τις επιθέσεις σε δύο πετρελαιοφόρα, προκαλώντας ανησυχίες για μια πολεμική αντιπαράθεση και άνοδο των τιμών του πετρελαίου
Την κοινή τους ανησυχία για τις επιθέσεις εναντίον των δεξαμενόπλοιων στον Περσικό Κόλπο εκφράζουν οι υπουργοί Ενέργειας των G20 και δηλώνουν ότι, θα συνεργαστούν για τη διατήρηση της σταθερότητας στην  αγορά Πετρελαίου.
Αυτό δήλωσε ο Ιάπωνας υπουργός Βιομηχανίας Hiroshige Seko από την υπουργική σύνοδο εν όψει της Συνόδου Κορυφής των  G20 (28-29/6/2019).
Δύο δεξαμενόπλοια, ένα από τα οποία ανήκε σε ιαπωνική ναυτιλιακή εταιρεία, δέχθηκαν επίθεση την Πέμπτη (13/6).
Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν το Ιράν για τις επιθέσεις, προκαλώντας ανησυχίες για μια πολεμική αντιπαράθεση και άνοδο των τιμών του πετρελαίου.
«Το πιο σημαντικό είναι ότι πρέπει να εργαστούμε από κοινού για να αντιμετωπίσουμε τα πρόσφατα περιστατικά από πλευράς ενεργειακής ασφάλειας», δήλωσε ο Seko σε συνάντηση των υπουργών Ενέργειας και Περιβάλλοντος των G20 στην Ιαπωνία.
«Το ίδιο συνέβη και στις διμερείς συναντήσεις μας», σημείωσε, αναφερόμενος σε συνομιλίες με αξιωματούχους από διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας και των ΗΠΑ.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης