Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ιράν κατηγορεί για τις επιθέσεις στα δεξαμενόπλοια ο Salman της Σαουδικής Αραβίας - Στο Ντουμπάι το πλήρωμα του νορβηγικού τάνκερ

Το Ιράν κατηγορεί για τις επιθέσεις στα δεξαμενόπλοια ο Salman της Σαουδικής Αραβίας - Στο Ντουμπάι το πλήρωμα του νορβηγικού τάνκερ
«Δεν θέλουμε πόλεμο στην περιοχή», είπε ο πρίγκιπας διάδοχος του σουνιτικού βασιλείου
Το Ιράν κατηγόρησε για τις επιθέσεις σε δύο δεξαμενόπλοια στην περιοχή του Κόλπου, ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Mohammed bin Salman.
Όπως δήλωσε ο Mohammed bin Salman σε συνέντευξή του στη σαουδαραβική εφημερίδα Asharq al-Awsat, «το ιρανικό καθεστώς δεν σεβάστηκε την επίσκεψη του Ιάπωνα πρωθυπουργού στην Τεχεράνη και ενώ εκείνος βρισκόταν εκεί απάντησε στις προσπάθειές του εξαπολύοντας επίθεση εναντίον δύο δεξαμενόπλοιων, ένα εκ των οποίων ήταν ιαπωνικό».
«Δεν θέλουμε πόλεμο στην περιοχή», είπε ο πρίγκιπας διάδοχος του σουνιτικού βασιλείου, κατηγορώντας το Ιράν που είναι ο κύριος αντίπαλος του σουνιτικού βασιλείου στην περιοχή, ότι είναι πίσω από τις επιθέσεις.
«Αλλά δεν θα διστάσουμε να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε απειλή εναντίον του λαού μας, της κυριαρχίας μας, της εδαφικής μας ακεραιότητας και των ζωτικών μας συμφερόντων», τόνισε ο ίδιος, προσθέτοντας πως οι «επιθέσεις από το Ιράν» απαιτούν η διεθνής κοινότητα να λάβει μια αποφασιστική στάση.

Στο Ντουμπάι τα μέλη του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου Front Altair

Στο Ντουμπάι αεροπορικώς έφτασαν τα 23 μέλη του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου Front Altair, ενός από τα δύο τάνκερ που δέχθηκαν επίθεση αυτήν την εβδομάδα στον Κόλπο του Ομάν.
Όπως ανακοίνωσε η νορβηγική διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου Frontline, «και τα 23 μέλη του πληρώματος του τάνκερ αναχώρησαν από το Ιράν, από το αεροδρόμιο Μπαντάρ Αμπάς, και έφθασαν στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι στις 19:30 ώρα Ελλάδας».
Μάλιστα, εκπρόσωπος τύπου της Frontline ανέφερε στο Reuters ότι οι ιρανικές αρχές φρόντισαν το πλήρωμα, καταγωγής από τη Ρωσία, τις Φιλιππίνες και τη Γεωργία, ενώ οι περισσότεροι μετά την άφιξή τους στο Ντουμπάι έφυγαν αεροπορικώς για τις πατρίδες τους αμέσως.
Παράλληλά, η Frontline γνωστοποίησε ότι ένα ρυμουλκό προσέγγισε το Front Altair το απόγευμα του Σαββάτου 15/6 και μια ομάδα ειδικών θα επιθεωρήσει την κατάστασή του και τις ζημιές που υπέστη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης