Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: O Macron είναι ατζαμής – Έχουμε στην Κύπρο δικαιώματα - Μέχρι 15/7 οι S-400

Erdogan: O Macron είναι ατζαμής  – Έχουμε στην Κύπρο δικαιώματα - Μέχρι 15/7 οι S-400
Mέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου η παραλαβή των S-400, δήλωσε ο Erdogan
«Ατζαμή» χαρακτήρισε τον Γάλλο πρόεδρο Ε. Macron , ο Τούρκος πρόεδρος, R.T. Erdogan, ενώ υπογράμμισε εκ νέου τη θέση της Άγκυρας ότι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο ο λαός που ζει σε όλη την Κύπρο μοιράζεται όλα όσα βγουν από τα ύδατα της.
Επιστρέφοντας από το Τατζικιστάν ο κ. Erdogan σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, εξήγησε ότι στην Κύπρο υπάρχουν δικαιώματα των Τούρκων ομογενών, τα οποία η Άγκυρα διεκδικεί.
Κάνοντας αναφορά στον Γάλλο πρόεδρο, ο οποίος προ ημερών εξέφρασε την αμέριστη αλληλεγγύη του στην Κύπρο και δήλωσε ότι η Τουρκία πρέπει να σταματήσει τις παράνομες δραστηριότητές της στην οικονομική ζώνη της Κύπρου, ο Erdogan έσπευσε να απαντήσει ότι ο  «ο κ. Macron είναι ατζαμής.
Δεν έχει συνηθίσει τα καθήκοντα του και μάλλον θα περάσει καιρός μέχρι να συνηθίσει».
Σύμφωνα με τον ο Erdogan, δικαίωμα να μιλούν στην ανατολική Μεσόγειο έχουν όσοι έχουν δικαίωμα να μιλήσουν και διερωτήθηκε «από πού προέκυψε το δικαίωμα της Γαλλίας να μιλάει για την ανατολική Μεσόγειο;
Έχει ακτές εκεί;».

Για τους S-400

Ο Tayyip Erdogan εκτίμησε ότι η Τουρκία θα αρχίσει να προμηθεύεται τους πυραύλους S-400 από τη Ρωσία μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου 2019, μία εξέλιξη που αναμένεται να πυροδοτήσει εντάσεις με την Ουάσινγκτον, όπως εκτιμά το Reuters.
«Συζητήσαμε το θέμα των S-400 με τη Ρωσία και σε μεγάλο βαθμό έχει διευθετηθεί» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος, κατά την επιστροφή του από μία επίσκεψη στο Τατζικιστάν.
«Νομίζω ότι (οι πύραυλοι) θα αρχίσουν να καταφθάνουν μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου» πρόσθεσε ο Erdogan.

Bahceli (Τούρκοι εθνικιστές): Ολοκληρωμένη η συμφωνία με τη Ρωσία για τους S 400 - Δεν είμαστε αποικία των ΗΠΑ

Η Τουρκία θα λάβει αποκλειστικά τη δική της απόφαση για την αγορά των ρωσικών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400, σύμφωνα με τον αρχηγό του τουρκικού εθνικιστικού κόμματος (MHP) Devlet Bahceli.
Μιλώντας σε εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη ο Bahceli έκανε λόγο για μία «ολοκληρωμένη συμφωνία».
«Η Τουρκία θα αγοράσει τους S-400 εάν τους χρειάζεται σύμφωνα με τη δική της ασφάλεια και τα εθνικά της συμφέροντα.
Η Τουρκία είναι η μόνη αρχή που αποφασίζει γι 'αυτό », δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο  Bahceli ανέφερε ότι η Τουρκία είναι μια ισχυρή χώρα στην περιοχή και έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει αποφάσεις ανεξάρτητα και να τις εφαρμόζει χωρίς παραχωρήσεις.
Επέκρινε επίσης την Ουάσινγκτον, η οποία πρότεινε στην Τουρκία την αγορά του πυραυλικού συστήματος των ΗΠΑ Patriot αντί των S-400, υποστηρίζοντας ότι το ρωσικό σύστημα θα ήταν ασύμβατο με τα συστήματα του ΝΑΤΟ και θα εκθέσει τα αεροσκάφη F-35 σε ενδεχόμενη ρωσική κακόβουλη ενέργεια.
«Η χώρα μας δεν είναι ούτε αποικία, ούτε πολιτεία των ΗΠΑ», δήλωσε ο αρχηγός των Τούρκων εθνικιστών.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης