Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ευθυμίου: Θα μεταβληθεί ανοδικά το εκλογικό ποσοστό του ΚΙΝΑΛ στις 7/7 – Ο κόσμος μπορεί να μας εμπιστευτεί ξανά

Ευθυμίου: Θα μεταβληθεί ανοδικά το εκλογικό ποσοστό του ΚΙΝΑΛ στις 7/7  – Ο κόσμος μπορεί να μας εμπιστευτεί ξανά
Θετικά θα είναι τα εκλογικά αποτελέσματα για το Κίνημα Αλλαγής και η μετεκλογική του παρουσία θα ισχυροποιείται σταθερά, σύμφωνα με τον Π. Ευθυμίου
Την άνοδο του εκλογικού ποσοστού των ευρωεκλογών του Κινήµατος Αλλαγής στις 7 Ιουλίου προβλέπει ο συντονιστής των θεμάτων Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας του Κινήματος Αλλαγής, Πέτρος Ευθυµίου.
Το ιδρυτικό στέλεχος και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» δηλώνει αισιόδοξος για την πορεία του ΚΙΝΑΛ.
Τονίζει ότι «οι ιδέες του Κινήματος Αλλαγής είναι σύγχρονες, στην αιχμή των αναζητήσεων της ευρωπαϊκής σοσιαλδηµοκρατίας, που διερευνά τρόπους να ανανεώσει το κοινωνικό της συμβόλαιο, όχι μόνον  µε τα στρώματα των εργαζομένων που παραδοσιακά εξέφραζε, αλλά ενσωματώνοντας τις εξελίξεις της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης και τους πρωταγωνιστές της στις τάξεις της».
«Έχουμε πίσω µας τη ρωμαλέα παρακαταθήκη εγγύησης του κοινωνικού κράτους, που στην Ελλάδα είναι ταυτόσημο µε το ΠΑΣΟΚ, και η πρότασή µας µε το «Σχέδιο Ελλάδα» συμπεριλαμβάνει την καινοτομία στην παραγωγή και την οργάνωση του κράτους για να εγγυηθούμε το µμέλλον, δηλαδή την ανάπτυξη µε κοινωνική δικαιοσύνη.
Για αυτό και θα μεταβληθεί ανοδικά το εκλογικό µας ποσοστό στις 7 Ιουλίου», όπως αναφέρει.
Κάνοντας αναφοράς στους λόγους που τον οδήγησαν στην αποδοχή της πρότασης της Φ. Γεννηματά να αναλάβει συντονιστής Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας, μεταξύ άλλων, μιλά μια δυο μεγάλες κοινωνικές  μεταβολές που σημειώθηκαν , εξηγώντας πως «η πρώτη είναι η πιο ορατή, δηλαδή το απορριπτικό ρεύμα στις πολιτικές του κ. Τσίπρα.
Η δεύτερη µμεταβολή, την οποία εγώ θεωρώ αιτία της ανόδου της Ν∆ αλλά και της αντοχής του Κινήματος Αλλαγής, είναι η αλλαγή του κεντρικού κοινωνικού αιτήματος».
Σύμφωνα με τον κ. Ευθυμίου, «ο λαός ζητά πλέον πολιτικές ανάπτυξης, γιατί µε τον ΣΥΡΙΖΑ συνειδητοποίησε ότι του επιφυλάσσεται ένα μέλλον διαρκούς ανακατανομής της φτώχειας» και το «αν θα απαντηθεί θετικά αυτό το αίτημα θα κρίνει το μέλλον του τόπου».
 Ο ίδιος υπενθυμίζει πως «είμαστε και ο µόνος χώρος που έκανε αποφασιστική αυτοκάθαρση και εμπράγματη  αυτοκριτική», σημειώνοντας χαρακτηριστικά «χρωστάμε ευγνωμοσύνη στον ελληνικό λαό, γιατί, βάζοντάς µας τιμωρητικά για µακρό χρόνο σε σκληρές συνθήκες ύπαρξης, βοήθησε να ξεκαθαρίσει ακόµα περισσότερο η ήρα από το στάρι.
Οι καριερίστες, οι καρεκλοθήρες, οι θλιβεροί γυρολόγοι, ξεπήδησαν ένας ένας και µία µία, και προσέφυγαν στον πάγκο του χασάπη του κ. Τσίπρα για να γλείψουν κάποιο (νέο) κόκαλο εξουσίας».
Κατά τον ίδιο, σήμερα το ΚΙΝΑΛ διαθέτει την καλύτερη ομάδα στελεχών, είτε δοκιμασμένων, παλιών και έμπειρων, είτε νέων, µε λαμπρές επαγγελματικές περγαμηνές και σπουδές».
«Ο κόσµος µπορεί να µας εµπιστευθεί ξανά, γιατί δοκιµαστήκαµε, δικαίως, αλλά και βγήκαµε καλύτεροι από πριν», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι περιφέρεται χωρίς στρατηγική µε το φάσμα της ήττας να τον καταδιώκει, ενώ για τη ΝΔ ότι «έχει µεν σωστό κεντρικό σύνθημα την ανάπτυξη, αλλά στο σχέδιό της «ξεχνά» ότι η κοινωνική δικαιοσύνη είναι η προϋπόθεση και όχι η κατάληξη της ανάπτυξης».
Εκτιμά ότι για το ΚΙΝΑΛ τα εκλογικά αποτελέσματα θα είναι θετικά και μάλιστα πως η μετεκλογική του παρουσία θα ισχυροποιείται σταθερά.
«Χρειάζεται ένα νέο ήθος στην πολιτική, ανάγκη που περιφρόνησε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Γι’ αυτό απέρχονται, ενώ το Κίνημα Αλλαγής, που έμαθε από τα λάθη του, τώρα έρχεται», προσθέτει.
Τέλος, κληθείς να  εκτιμήσει εάν θα έχουμε θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, ο κ. Ευθυμίου αναφέρει πως το βέβαιο είναι ότι έχουμε μια μακρά συστηματική και σχεδιασμένη αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας και όσον αφορά στην Ελλάδα και την Κύπρο, ως προς τα νόµιµα κυριαρχικά δικαιώµατά τους, όπως απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες.
«Η Τουρκία έχει καταθέσει χάρτες στους διεθνείς οργανισμούς µε τις διεκδικήσεις της και ήδη η παρουσία του «Φατίχ» στην κυπριακή ΑΟΖ συνιστά βάναυση και ωμή παραβίαση του διεθνούς δικαίου.
Συνδυασμένα όλα αυτά µε τη συνολική πολιτική Erdogan για την αποκατάσταση κατ’ ουσίαν των οθωμανικών ορίων της τουρκικής επιρροής,  πρέπει να µας οδηγήσουν σε ένα αρραγές εσωτερικό μέτωπο για την αποτροπή κάθε ενδεχόμενης τυχοδιωκτικής τουρκικής ενέργειας», προσθέτει και σημειώνει ότι «έχουμε ένα πλέγμα ισχυρών διεθνών συμμαχιών και ισχυρές δυνάμεις εθνικής αποτροπής, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε  τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα και τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας».
«Να τελειώνουμε με τους διχασμούς και να περάσουμε σε μια νέα περίοδο εθνικής συννενόησης», καταλήγει ο κ. Ευθυμίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης