Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δεν θα είναι υποψήφιος ο Αποστολάκης στις εκλογές (7/7), λόγω των εξελίξεων με την Τουρκία

tags :
Δεν θα είναι υποψήφιος ο Αποστολάκης στις εκλογές (7/7), λόγω των εξελίξεων με την Τουρκία
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ
Μία ακόμη σημαντική πολιτική είδηση προέκυψε από την έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, που συνήλθε λόγω της τουρκικής επιθετικότητας στην κυπριακή ΑΟΖ. 
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας.
Οι κ.κ. Τσίπρας και Αποστολάκης συμφώνησαν από κοινού ο υπουργός Εθνικής Άμυνας να μην είναι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, προκειμένου να μπορέσει απερίσπαστος ως  πολιτικός προϊστάμενος των Ενόπλων Δυνάμεων, να επιτελέσει το εθνικό του καθήκον.
 Ο κ. Αποστολάκης φερόταν ως αδιαφιλονίκητο φαβορί για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο έκτακτο ΚΥΣΕΑ εξετάστηκαν όλες οι εξελίξεις στη Ανατολική Μεσόγειο και η τουρκική προκλητικότητα και αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα σε διπλωματικό επίπεδο σε συντονισμό με την Κυπριακή Δημοκρατία.
Θα υπάρξει προετοιμασία της επικείμενης Συνόδου Κορυφής και σειρά επαφών με ηγέτες που διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο.
Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, αναχωρεί για τις Βρυξέλλες και το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, όπου θα έχει σειρά επαφών με Ευρωπαίους ομολόγους του και τον Κύπριο Υπουργό Εξωτερικών.
Αφότου επιστρέψει από το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, ο κ. Κατρούγκαλος  θα ενημερώσει τους εκπροσώπους των κομμάτων και θα συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.

wwww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης