Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Πως η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος δε θα ενισχύσει την αποχή

tags :
Πως η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος δε θα ενισχύσει την αποχή
Τι ωραίο καλοκαίρι κι αυτό! Με την μία προεκλογική περίοδο να διαδέχεται την άλλη και οι διακοπές των περισσοτέρων να προγραμματίζονται –όσο είναι εφικτό αυτό- από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου και μετά.
Ήδη, εδώ και μια εβδομάδα, βρισκόμαστε και τυπικά στην προεκλογική περίοδο για τις εθνικές εκλογές με δεδομένη τη μετάβαση του Πρωθυπουργού στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την προκήρυξή τους την περασμένη Δευτέρα.
Τι ωραίο καλοκαίρι κι αυτό! Με την μία προεκλογική περίοδο να διαδέχεται την άλλη και οι διακοπές των περισσοτέρων να προγραμματίζονται –όσο είναι εφικτό αυτό- από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου και μετά.
Οι μόνοι που δε φαίνεται να έχουν κουραστεί από αυτήν την εκλογική αλληλουχία είναι οι ίδιοι οι πολιτικοί, γιατί οι πολίτες μάλλον απηυδισμένοι είναι, αν κρίνουμε από το μεγάλο ποσοστό αποχής στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Και τώρα οι κατηγορίες που… πλήττονται από τις εκλογές το μόνο που μπορούν να σκεφθούν είναι: «τα κεφάλια μέσα» καθώς «τρεις βδομάδες έμειναν, θα περάσουν». 
Το θέμα, όμως, για όλους είναι κατά πόσο θα βοηθήσει αυτή η κατάσταση την ίδια τη χώρα όταν, από τη μια είχαμε μία Κυβέρνηση ασθμαίνουσα να τρέχει να προλάβει να περάσει ό,τι μπορούσε και από την άλλη μία αξιωματική αντιπολίτευση, ιδιαίτερα ανανεωμένη από τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές, με τους αριθμούς να την ευνοούν και για τις εθνικές εκλογές, να απέχει από κάθε κοινοβουλευτική διαδικασία θεωρώντας ότι το υπάρχον κυβερνητικό σχήμα δεν νομιμοποιείται ώστε να νομοθετεί. Αποτέλεσμα; Το άδειο -πλην ΣΥΡΙΖΑ και Ποταμιού- κοινοβούλιο την ώρα που στην… Ολομέλεια συζητούνταν ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας και ο Ποινικός Κώδικας αλλά και η μη μείωση του αφορολόγητου σίγουρα δεν ήταν και από τις πιο δημοκρατικές εικόνες της Βουλής μας.
Θλιβερή η εικόνα της και αναρωτιέμαι, αυτό το αποτέλεσμα πόσο περήφανους μας κάνει όλους και πως οι πολιτικοί, από όποιο κομματικό μετερίζι κι αν προέρχονται, θα διεκδικήσουν ξανά την ψήφο των πολιτών; Τι θα τους πουν ο καθένας από την πλευρά του; «Ψηφίστε, μας γιατί εμείς δε θα κάνουμε τα ίδια»; Και ποια είναι τα ίδια; Γιατί κατά πως φαίνετε αυτά «τα ίδια» αλλάζουν, όταν κάποιοι είναι στην Κυβέρνηση, και όταν οι ίδιοι βρίσκονται στην αντιπολίτευση.
Μήπως έχει κουραστεί ο κόσμος; Και δε φθάνει που στερείται ένα –όσο γίνεται- ξέγνοιαστο καλοκαίρι, αλλά κάποιοι νομίζουν ότι «τρώει» και ό,τι του σερβίρουν.
Ας το σκεφθούν όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, αυτό, πριν βρεθούν προ μεγάλων εκπλήξεων με μια ακόμη πιο γιγαντωμένη αποχή και από αυτήν των Ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών! Γιατί έχουμε και τα μπάνια του, κουρασμένου, λαού και όταν αυτά πλήττονται ουδείς μπορεί να γνωρίζει το αποτέλεσμα!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης