Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά κέρδη στο πετρέλαιο εν μέσω γεωπολιτικών εντάσεων - Στο +0,13% και τα 62,09 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Οριακά κέρδη στο πετρέλαιο εν μέσω γεωπολιτικών εντάσεων - Στο +0,13% και τα 62,09 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,06% στα 52,08 δολ. ανά βαρέλι
Οριακά κέρδη καταγράφει σήμερα Δευτέρα (17/6) το πετρέλαιο, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση που πραγματοποιήθηκε σε δύο δεξαμενόπλοια στον Κόλπο του Ομάν την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου 2019 για το Brent ενισχύεται κατά +0,13% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 62,09 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,06% στα 52,08 δολ. ανά βαρέλι.
Η πλευρά των ΗΠΑ κατηγόρησε το Ιράν για τις επιθέσεις στα δεξαμενόπλοια, με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικό Mike Popmeo να αναφέρει ότι είναι «αδιαμφισβήτητο» πως η Τεχεράνη ευθύνεται για την επίθεση.
«Δεν επιθυμούμε πόλεμο, έχουμε κάνει οτιδήποτε μπορούμε ώστε να αποτρέψουμε κάτι τέτοιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Pompeo μέσω συνέντευξής του στο Fox News, προσθέτοντας ότι «οι Ιρανοί πρέπει να καταλάβουν ότι θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε δράσεις οι οποίες θα αποτρέπουν το Ιράν από το να επιδεικνύει τέτοιου είδους συμπεριφορά».
Παρά την άνοδο των προηγούμενων ημερών, το πετρέλαιο ολοκλήρωσε την περασμένη εβδομάδα καταγράφοντας συνολικές απώλειες άνω του -2%, δεχόμενο πιέσεις από τη νέα άνοδο που σημειώθηκε στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ.
Επιπλέον, η μηνιαία έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, η οποία ανέφερε ότι η ζήτηση πετρελαίου θα είναι χαμηλότερη κατά το τρέχον έτος σε σύγκριση με τις αρχικές εκτιμήσεις, άσκησε επίσης πιέσεις προς τις τιμές του «μαύρου χρυσού».
Σημειώνεται ότι οι επενδυτές αναμένουν μεταξύ άλλων και τη συνάντηση των χωρών του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας στα τέλη του Ιουνίου στη Βιέννη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα αποφασιστεί το μέλλον της συμφωνίας για τις περικοπές στην παραγωγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης