Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι κάνουν οι Τούρκοι για να προσελκύσουν τουρίστες - Έριξαν στη θάλασσα ένα Airbus A330

Τι κάνουν οι Τούρκοι για να προσελκύσουν τουρίστες - Έριξαν στη θάλασσα ένα Airbus A330
Η βύθιση του εμπορικού αεροσκάφους Airbus A330 αποσκοπεί στην ενίσχυση του τουρισμού καταδύσεων
Στη βύθιση ενός επιβατιγού αεροσκάφους Airbus A330 προχώρησε την περασμένη εβδομάδα η Τουρκία, σε μία κίνηση η οποία αποσκοπεί στην ενίσχυση του τουρισμού στη χώρα.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει το πρακτορείο Ανατολή, η Τουρκία έριξε την περασμένη Παρασκευή (14/6) το αεροσκάφος στη μέση του ωκεανού στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, και συγκεκριμένα σε απόσταση ενός μιλίου από το λιμάνη Ιμπρίς στην επαρχίς της Αδριανούπολης, προκειμένου να ενισχύσει τον τουρισμό καταδύσεων.
Η τελετή βύθισης του αεροσκάφους έγινε με την παρουσία του αναπληρωτή κυβέρνηση της επαρχίας, Ali Uysal, ο οποίος ανέφερε ότι το Airbus A330 θα δημιουργήσει έναν «τεχνητό ύφαλο», ο οποίος θα ενισχύσει τις καταδύσεις τουριστών στην περιοχή.
«Ο τουρισμός καταδύσεων έχει ένα διαφορετικό τμήμα της αγοράς σε σύγκριση με τον μαζικό τουρισμό», ανέφερε ο Ali Uysal κατά τη διάρκεια της τελετής, προσθέτοντας ότι «ένας απλός τουρίστας δημιουργεί έσοδα 500-600 δολαρίων, την ίδια στιγμή που ένας τουρίστας που έρχεται για καταδύσεις φέρνει έσοδα 2.000-3.000 δολαρίων».
«Για αυτόν τον λόγο, πιστεύω ότι το βυθισμένο αεροπλάνο και ο τεχνητός ύφαλος είναι πολύ σημαντικά», πρόσθεσε ο κυβερνήτης ητς περαχίας της Αδριανούπολης.
Σημειώνεται ότι το αεροσκάφος, το οποίος βρίσκεται πλεόν σε βάθος 30 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση το 1995, ενώ αποσύρθηκε το 2018.









www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης