Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pelosi (ΗΠΑ): Δεν έχουμε καμία διάθεση να πάμε σε πόλεμο με το Ιράν - Μπορεί να γίνουν λάθος κινήσεις

Pelosi (ΗΠΑ): Δεν έχουμε καμία διάθεση να πάμε σε πόλεμο με το Ιράν - Μπορεί να γίνουν λάθος κινήσεις
Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων τόνισε ότι η Ουάσιγκτον δεν επιθυμεί να δημιουργήσει καταστάσεις που μπορεί να προκαλέσουν αντιδράσεις
Στο γεγονός ότι η Ουάσιγκτον δεν έχει «καμία διάθεση» να προχωρήσει σε πόλεμο με το Ιράν αναφέρθηκε σήμερα (17/6) η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Nancy Pelosi, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε στο δίκτυο CNN.
Ειδικότερα, η κα Pelosi ανέφερε ότι «δεν έχουμε απολύτως καμία διάθεση να πάμε σε πόλεμο ή να είμαστε προκλητικοί ώστε να δημιουργήσουμε μία κατάσταση που μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις και να οδηγήσει σε λάθος κινήσεις».
Παράλληλα, η ίδια αμφιβήτησε τα κίνητρα της αμερικανικής κυβέρνησης αναφορικά με την «προκλητική στάση» απέναντι στην Τεχεράνη, ζητώντας από την κυβέρνηση να απαντήσει ποιο είναι το κίνητρό της με το να είναι προκλητική απέναντι στο Ιράν.
«Γιατί ο πρόεδρος γύρισε την πλάτη του στην πυρηνική συμφωνία του Ιράν;», αναρωτήθηκε η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ζητώντας παράλληλα από την κυβέρνηση Trump να απαντήσει ποια είναι η λογική πίσω από αυτήν την κίνηση, εκτός από το γεγονός ότι η διαπραγμάτευση της συμφωνίας έγινε κατά τη διάρκεια της θητείας του Barack Obama.
Νωρίτερα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo ανέφερε ότι «δεν επιθυμούμε πόλεμο με το Ιράν», διευρκινίζοντας μάλιστα ότι «έχουμε κάνει οτιδήποτε μπορούμε για να αποτρέψουμε κάτι τέτοιο».
Ωστόσο, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επεσήμανε ότι «οι Ιρανοί πρέπει να καταλάβουν ότι θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε δράσεις οι οποίες θα αποτρέπουν το Ιράν από το να επιδεικνύει τέτοιου είδους συμπεριφορά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης