Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΕ: Παράνομες οι γεωτρήσεις της Τουρκίας - Παγώνουν οι συνομιλίες για την τελωνειακή ένωση

tags :
ΕΕ: Παράνομες οι γεωτρήσεις της Τουρκίας - Παγώνουν οι συνομιλίες για την τελωνειακή ένωση
Η Τουρκία εξακολουθεί να απομακρύνεται από την ΕΕ αναμένεται να αναφέρει κοινό ανακοινωθέν
Το σενάριο να «παγώσει» τις συνομιλίες για την τελωνειακή ένωση με την Τουρκία εξετάζει η ΕΕ, η οποία εκφράζει τις βαθιές ανησυχίες της για τις πληροφορίες που θέλουν την Άγκυρα να έχει προχωρήσει σε γεωτρήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ.
Σε κοινό ανακοινωθέν που αναμένεται να εκδοθεί εντός της ημέρας, οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ που συνέρχονται στο Λουξεμβούργο, θα αναφέρουν ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εκφράζουν τη βαθιά ανησυχία τους για τις γεωτρήσεις της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και δεσμεύονται να απαντήσουν με τον κατάλληλο τρόπο και σε πνεύμα απόλυτης αλληλεγγύης με την Τουρκία.
Στο κείμενο αυτό η ΕΕ θα καταδικάζει τις συνεχιζόμενες παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, θα επαναλαμβάνει ότι η Τουρκία εξακολουθεί να απομακρύνεται από την ΕΕ και θα επαναλαμβάνουν ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο και ότι δεν πρόκειται να ανοίξει ή να κλείσει οποιοδήποτε άλλο ενταξιακό κεφάλαιο.
Παράλληλα θα υπογραμμίζεται ότι δεν προβλέπεται να υπάρξει καμία άλλη ενέργεια για τον εκσυγχρονισμό της τελωνειακής ένωσης ΕΕ – Τουρκίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης