Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Απέλυσε» τη UBS η China Railway Construction λόγω των σχολίων για την «πανώλη των κινεζικών χοίρων»!

tags :
«Απέλυσε» τη UBS η China Railway Construction λόγω των σχολίων για την «πανώλη των κινεζικών χοίρων»!
Η China Railway Construction Corporation αποφάσισε να μην προσλάβει τη UBS ως σύμβουλο στην πώληση ομολόγων σε δολάρια
Μία από τις μεγαλύτερες κρατικές εταιρείες της Κίνας απέρριψε την UBS από την παροχή συμβουλών σε μια μεγάλη συμφωνία ομολόγων, μετά τα σχόλια ενός εκ των κορυφαίων οικονομολόγων της, για τις ασθένειες των χοίρων στη χώρα.
Ειδικότερα, η China Railway Construction Corporation αποφάσισε να μην προσλάβει τη UBS ως σύμβουλο στην πώληση ομολόγων σε δολάρια, μετά από σχόλια του Paul Donovan, επικεφαλής οικονομολόγου στην UBS Global Wealth Management, σχετικά με τους χοίρους στην Κίνα.
Η UBS είχε κερδίσει την εντολή για την πώληση ομολόγων ύψους 500 εκατομμυρίων έως 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, αλλά η απώλεια της κινεζικήςέκδοσης είναι ένα νέο χτύπημα στη φήμη της UBS στην Ασία.
Αν και τόσο η τράπεζα όσο και ο Donovan ζήτησαν συγνώμη, η διαμάχη συνεχίζεται.
"Οι κινεζικές τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν. Αυτό οφείλεται κυρίως στους άρρωστους χοίρους", είχε αναφέρει ο Donovan την περασμένη Τετάρτη σε σχόλια σχετικά με τον αντίκτυπο της αφρικανικής πανώλης των χοίρων στην Κίνα.
"Μήπως αυτό το θέμα;
Είναι σημαντικό αν σας αρέσει να τρώτε χοιρινό κρέας στην Κίνα.
Δεν έχει σημασία όμως για τον υπόλοιπο κόσμο", είχε προσθέσει.
Ο κινέζος χρηματοοικονομικός όμιλος Haitong International Securities δήλωσε την Παρασκευή ότι είχε διακόψει τις σχέσεις μεταξύ της μονάδας του Χονγκ Κονγκ και της UBS σε όλα τα τμήματα των επιχειρήσεων, βάσει "συλλογικής απόφασης της ανώτερης διοίκησης".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης