Τελευταία Νέα
Speculator

Colpo Grosso από την ΝΔ για να τρέξει η εθνική οικονομία με... αύξηση του δημοσίου χρέους

tags :
Colpo Grosso από την ΝΔ για να τρέξει η εθνική οικονομία με... αύξηση του δημοσίου χρέους
Στόχος της Νέα Δημοκρατίας είναι να αυξηθεί η ρευστότητα στην ελληνική οικονομία μέσω της έκδοσης μακροπρόθεσμων ομολόγων
Τη δυνατότητα να επιτραπεί στην Ελλάδα να εκμεταλλευτεί τη θετική διεθνή συγκυρία και να συνάψει πρόσθετο δανεισμό από αυτό που της είναι αναγκαίο αναμένεται να επιδιώξει σύμφωνα με πληροφορίες η Νέα Δημοκρατία εφ όσον γίνει κυβέρνηση αμέσως μετά την εκλογική διαδικασία της 7ης Ιουλίου.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες έχει γίνει διερεύνηση σε κορυφαίο επίπεδο προκειμένου να διαπιστωθεί η δυνατότητα και φαίνεται ότι η ανταπόκριση προς το παρόν είναι θετική.
Στόχος της Νέα Δημοκρατίας είναι να αυξηθεί η ρευστότητα στην ελληνική οικονομία μέσω της έκδοσης μακροπρόθεσμων ομολόγων και να διοχετευτεί στοχευμένα προκειμένου να ενισχυθούν οι ρυθμοί ανάπτυξης.
Πρόκειται ουσιαστικά για ένα παράτολμο σχέδιο που οδηγεί προσωρινά στην αύξηση της δανειακής επιβάρυνσης της χώρας (η οποία είναι πολύ υψηλή και ο πρόσθετος δανεισμός δεν θα αλλάξει σημαντικά τη σχέση με το ΑΕΠ) ώστε να επιτευχθούν υψηλότεροι ρυθμοί ανάπτυξης.
Ουσιαστικά πρόκειται για μια αντίστροφη πρακτική από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η οποία μείωσε τις κρατικές επενδυτικές δαπάνες προκειμένου να επιτύχει τους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος γεγονός που δημιούργησε ασφυκτικές συνθήκες στην επιχειρηματικότητα.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης