Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η στρατηγική Τσίπρα μέχρι τις εκλογές στις 7/7 - Γιατί επιμένει στις συγκεντρώσεις σε ανοιχτούς χώρους

tags :
Η στρατηγική Τσίπρα μέχρι τις εκλογές στις 7/7 - Γιατί επιμένει στις συγκεντρώσεις σε ανοιχτούς χώρους
Αντίστροφη μέτρηση για τις εθνικές εκλογές
Μόλις είκοσι μέρες απομένουν ως τις κάλπες της 7ης Ιουλίου και όλα δείχνουν ότι θα είναι μέρες έντονες για τους πολιτικούς αρχηγούς.
Πάντως η επόμενη εκλογική μάχη μεταξύ των δύο μονομάχων οι οποίοι επέστρεψαν πλέον από τις περιοδείες τους θα δοθεί εντός των τειχών της Αθήνας καθώς σήμερα (18/6) τα φώτα και το ενδιαφέρον στρέφονται στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων με κεντρικό θέμα «Το Αύριο Σήμερα – Για την Ελλάδα των άξιων και των αξιών».
Εκεί λοιπόν είναι προγραμματισμένο να βρεθούν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό εκ μέρους του Αλέξη Τσίπρα αλλά και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ο οποίος έχει προγραμματιστεί να μιλήσει το μεσημέρι κατά τη διάρκεια της πρωινής συνεδρίασης, αναμένεται να αναφερθεί στα σχέδιά του για την επομένη των εθνικών εκλογών.
Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός από την πλευρά του, στις 20:00 το βράδυ θα πραγματοποιήσει ομιλία σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο.
Καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί στις λίγες ημέρες που απομένουν να μετριάσει την μεγάλη διαφορά που προέκυψε από την κάλπη των ευρωεκλογών στις 26 Μαΐου.
Παράλληλα, επιμένει στις συγκεντρώσεις σε ανοιχτούς χώρους και στην απευθείας επαφή του με τον κόσμο, ωστόσο επιλέγει πλέον πιο μικρές πλατείες με στόχο να επικοινωνήσει το πρόγραμμα που παρουσίασε λίγες ημέρες νωρίτερα για την επόμενη μέρα των εθνικών εκλογών.
Σε κάθε περίπτωση, παρά το δυσμενές αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, στην κυβέρνηση εμφανίζονται ικανοποιημένοι για τους ρυθμούς που βρίσκει ο ΣΥΡΙΖΑ στο δρόμο προς τις κάλπες.
Κι ενώ οι μετρήσεις της κοινής γνώμης δεν αποτυπώνουν μέχρι αυτή την ώρα την επιθυμητή μείωση της ψαλίδας που προσδοκά ο ΣΥΡΙΖΑ, στο κυβερνών κόμμα φαίνεται ότι δεν αποθαρρύνονται.
Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία θεωρούν ότι ναι μεν η διαφορά που καταγράφηκε στις ευρωεκλογές δεν μπορεί να ανατραπεί μέσα σε διάστημα λίγων ημερών αλλά ότι η κατάσταση δεν είναι μη αναστρέψιμη.
Μάλιστα, επισημαίνουν ότι η διαφορά από τις 9,35 μονάδες φτάνει στο 7,6 και 8 αντίστοιχα στις σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ενώ ανεβαίνει και η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ σε ικανοποιητικά επίπεδα.
Την ίδια ώρα, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ενδεχομένως και σήμερα, η δημοσιοποίηση των ονομάτων για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Καθώς μέχρι αυτή την ώρα, επισήμως έχει ανακοινωθεί μόνο το όνομα του Βασίλη Βασιλικού ο οποίος ανακοινώθηκε ως επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας μετά την άρνηση του Γιώργου Γραμματικάκη. Σε αυτό επίσης αναμένεται να συμπεριληφθεί η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και εκπρόσωπος τύπου πλέον του ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον μέχρι τις εθνικές εκλογές.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης